Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Σπύρος Κουλκουδίνας: «Εθνική ανάγκη η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας

 
-Νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη, νέες υποδομές, προσλήψεις πυροσβεστών και δασοκομάντος 
«Η αγορά επτά  καινούργιων πυροσβεστικών αεροσκαφών αποτελεί επιστέγασμα και συνέχεια μιας συμφωνίας-πλαίσιο ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την κρατική εταιρεία του Καναδά, προκειμένου να ενισχυθεί ο στόλος των  εναέριων πυροσβεστικών μέσων του  Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας», τόνισε ο Βουλευτής Πιερίας Σπύρος Κουλκουδίνας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κλιματική κρίση καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την επικείμενη αντιπυρική περίοδο, αφού ο φετινός χειμώνας ήταν ο θερμότερος.

Για τη συγκεκριμένη προμήθεια των 7 νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών υπάρχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Ο Βουλευτής Πιερίας επισήμανε ότι με την προσωπική παρέμβαση και προσπάθεια του Πρωθυπουργού εξασφαλίστηκαν  πόροι συνολικού ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του εξοπλισμού και των υποδομών της πολιτικής προστασίας που έχει γίνει ποτέ στη χώρα.

Όπως είπε ο κ.Κουλκουδίνας, μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα υπάρξει προμήθεια πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, δημιουργία και ανάπτυξη εναέριων κέντρων  επιχειρήσεων, προμήθεια πλωτών  μέσων και πάνω από χιλίων  πυροσβεστικών οχημάτων.

Ο κ.Κουλκουδίνας αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας  με ραντάρ, μετεωρολογικούς σταθμούς αλλά και στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση του  112 με ενσωματωμένες τεχνολογίες νέας γενιάς και συστήματα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη.
Έκανε επίσης ειδική αναφορά στην ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με 990 νέες  προσλήψεις αλλά και στην αύξηση της δύναμης των Μονάδων Δασοκομάντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου