Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: Συναντήσεις για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων

 Σοφία Μαυρίδου: “Σε συνεργασία με τους δήμους Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου, τη Γενική Διεύθυνση Προγραμματισμού και Υποδομών της Π.Κ.Μ. και την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Π.Κ.Μ αντιμετωπίζουμε τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα έντονα πλημμυρικά που έπληξαν την περιοχή μας”
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με  τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κο Μπάμπη Στεργιάδη και την αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Κ.Μ., κα Μαρία Καραμήτρου. Επιπλέον, η κα Μαυρίδου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Κατερίνης, κο Γιάννη Ντούμο και με το Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, κο Βαγγέλη Γερολιόλιο με σκοπό τη λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με τις ζημιές προκλήθηκαν από την έκτακτη κακοκαιρία που έπληξε τους δύο Δήμους της περιοχής μας. 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εργασίας των τελευταίων ημερών συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν τους δήμους Κατερίνης και Δίου – Ολύμπου από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, 4 Μαρτίου και συνεχίστηκαν έως και την Τρίτη, 5 Μαρτίου. Οι συζητήσεις εστιάστηκαν κατά κύριο λόγο στην επίλυση των εν λόγω προβλημάτων, ενώ αποφασίστηκε η δρομολόγηση τεχνικών παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Πρωταρχικό στόχο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αποτελεί η προστασία των πολιτών της περιοχής μας, καθώς επίσης και η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση των διερχομένων οχημάτων από τις πληγείσες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου