Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

‘’ Άμεση παρέμβαση του Σπύρου Κουλκουδίνα για τις πλημμύρες-Τα 5 μέτρα άμεσης κρατικής αρωγής που ζητά να ενεργοποιηθούν’’

Άμεση ήταν η παρέμβαση και η ενεργοποίηση του Βουλευτή Πιερίας κ.Σπύρου Κουλκουδίνα προκειμένου να υπάρξει κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως η ενεργοποίηση του μηχανισμού πρώτης αρωγής για τους πληγέντες από τις πλημμύρες.
Ο κ.Κουλκουδίνας με παρέμβαση του με την ένδειξη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ στον αρμόδιο Υφυπουργό κ.Τριαντόπουλο και τέσσερις ακόμα Υπουργούς, ζήτησε:
 1ον-Να ενεργοποιηθεί το  ειδικό σχήμα κάλυψης των απωλειών σε φυτικό κεφάλαιο για τις αγροτικές  εκμεταλλεύσεις που υπέστησαν ζημιές, με την άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ.
2ον- Να χορηγηθεί προκαταβολή πρώτης αρωγής έναντι επιχορήγησης για την αντιμετώπιση ζημιών σε επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων και των κτηνοτροφικών μονάδων στην περιοχή.
3ον-Να ενεργοποιηθεί η  κρατική αρωγή στις επιχειρήσεις  που έχουν υποστεί ζημιές και στους φορείς. Το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να εξετάσει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου, που τα δίκτυα και οι υποδομές τους έχουν υποστεί ζημιές.
4ον-Να επιταχυνθεί η διαδικασία πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής  για νοικοκυριά και κατοικίες που υπέστησαν ζημιές αλλά και η παροχή στεγαστικής συνδρομής σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές.
5ον-Το Υπουργείο Οικονομικών να προβεί στη σχετική προεργασία για την λήψη μέτρων για τους πληγέντες όπως η αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες, η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και η αναστολή κατασχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου