Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου 1989: Αιγινιακός - ΠΑΟ Κυριακίου 1-0

Του Γιώργου Καρανικόλα 
Το ημερολόγιο έδειχνε Κυριακή 18 Μαρτίου 1989, όταν στο Δημοτικό γήπεδο Αιγινίου ο Αιγινιακός υποδέχονταν τον ΠΑΟ Κυριακίου, για το πρωτάθλημα του Βορείου ομίλου της Γ' εθνικής
κατηγορίας ( επαγγελματικό), της περιόδου 1989-90 .
Η ομαδα του Αιγινίου καιγόταν για τους βαθμούς, προκειμένου να εξαντλήσει τις αμυδρές ελπίδες της να παραμείνει στην κατηγορία, απέναντι στους Βοιωτούς, που στο ρόστερ τους διέθεταν αρκετούς παίκτες του Λεβαδειακού .

Το χρυσό γκόλ των κυανολεύκων πέτυχε ο Γιώργος Μηνούδης η ο Κυριάκος Τζιώπης η κάποιος αλλος ( δεν θυμάμαι, αν κάποιος ποδοσφαιριστής, που αγωνίστηκε σ' εκείνο το μάτς γνωρίζει να μας ενημερώσει) .
Στς τάξεις του Αιγινιακού συμμετείχε μια πλειάδα αξιόλογων ποδοσφαιριστών ταλαντούχων και έμπειρων, εν τούτοις στο τέλος της σεζόν δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το θαύμα και υποβιβάστηκε στη Γ' εθνική κατηγορία  .

Στα αξιοσημείωτα του αγωνα με το Κυριάκι ηταν η παρουσία στην αρχικη ενδεκάδα του σημερινού  προπονητής μας κ. Λεωνίδας Μπίλη, ο οποίος τόσο στην χρόνια εκείνη όσο και την προηγούμενη
 (1988-89 ), αγωνίστηκε μ' επιτυχία στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα .

Προπονητής στην ομάδα μας ήταν ο αείμνηστος Στέφανος Δεμίρης, μετά τους Φάνη Αθανασιάδη, Χρήστο Ναλπάντη, Σάκη Χιονά, που επίσης δεν βρίσκεται εδστη ζωή, ενώ ακολούθησε και ο Γιαννης Τσάρτσαλης, στον πάγκο των Αιγινιωτών, που είχε μετατραπεί σε "ηλεκτρική
καρέκλα" και φυσικά όπως ήταν λογικό οι πολλές εναλλαγές των τεχνικών ηγετών στο συγκρότημα μας, μόνο καλό δεν έκανε. 
Αναμφισβήτητα η Διοίκηση του συλλόγου μας, αποδείχθηκε άπειρη για την παρθενική συμμετοχή της στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δεν είναι άμοιρη ευθυνών για ένα μεγάλο ποσοστό τουλάχιστον .
Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η άνοδος στη Γ' εθνική κατηγορία το καλοκαίρι του 1989 αποτέλεσε τη μεγαλύτερη διάκριση της Αιγινιώτικης ομάδας μέχρι τότε και βέβαια το γεγονός αυτό είχε τεράστια απήχηση στους ποδοσφαιρικούς κύκλους της Πιερίας και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα .

Αρχείο: Γιώργου Καρανικόλα 
1) : Το φύλλο αγώνα του ανωτέρω παιχνιδιού .
2 ) : Ο ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ της εποχής εκείνης σε πλήρη διάταξη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου