Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 16 Μαρτίου 1996: Αιγινιακός - ΑΟΚ Όλυμπος 4-1

Του Γιώργου Καρανικόλα 
Το ημερολόγιο έδειχνε Σάββατο 16 Μαρτίου 1996, όταν ο Αιγινιακός υπέταξε με 4-1 τον ΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΟ Κατερίνης ( λίγα χρόνια μετά η ομάδα της Κατερίνης εγκατέλειψε την ενεργή της παρουσία στο Ερασιτεχνικό Πιερικό Ποδόσφαιρο ), για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας .
Η ομάδα του Σωτήρη Χατζηγιοβανάκη τη σεζόν αυτή αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και ανέβηκε αήττητη στη Δ' εθνική κατηγορία με 25 νίκες και 5 ισοπαλίες, ρεκόρ,που μέχρι σήμερα παραμένει  ακατάρριπτο  .
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ή ομάδα της Βόρειας Πιερίας χωρίς να δυσκολευτεί  ιδιάτερα επικράτησε δίκαια του αντιπάλου της .
Οι Αιγινιώτες είχαν στις τάξεις τους πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές όπως οι : Θάνος Τόλιος, που παίζει ακόμα στην Αλεξάνδρεια, τον Δημήτρη Κουτσιμάνη, τον Τάσο Παπαδόπουλο, τον   αρχηγό Κώστα Κοντόπουλο, τον Μάκη Μαυρίδη, τον Στέφανο Παπουτσή, τον Αντώνη Παπαργυρίου, τον Παύλο Προβατίδη, πρώτο σκόρερ τους, τον Πολυπειρο Γιαννιτσιώτη άσσο Πολυχρόνη Τσαλκιτζή, που πρίν έπαιξε σε Αναγέννηση Γιαννιτσών επί σειρά ετών και στην Α' εθνική κατηγορία με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τον Νίκο Μπαμπέτα, τον Παντελή Ηλβανίδη, τον Νίκο Παππά, που αγωνίζεται και σήμερα στον Αιγινιακό, τον αείμνηστο Κώστα Σερδάρη τον Βασίλη Παντελίδη κ.α.


Ενώ στον ΑΟΚ - Όλυμπο έπαιζαν αρκετοί  γνωστοί παίκτες της Πιερίας όπως ο γκολκίπερ Γ. Ράντος, ο σημερινός προπονητής ο Γιώργος Καμπερίδης, ο Γιάννης Μακρίδης ο γιατρός, που παλιότερα αγωνίστηκε στον Πιερικό, ο Κώστας Πόποτης, ο Δ. Αναγνωστούδης τακτικό μέλος του Μονομελούς πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΣ Πιερίας σήμερα, ο Δ. Ευαγγελόπουλος, ο Γιάννης Καρυψιάδης, ο Ν. Μάρας ,ο Γ. Αμανατίδης κ.α.
Είναι λυπηρό από τον Ποδοσφαιρικό χάρτη της Πιερίας ν' απουσιάζουν τέτοιες ιστορικές ομάδες, όπως ο ΑΟΚ- ΟΛΥΜΠΟΣ Κατερίνης, γιατί τα πρωταθλήματα μας γίνονται πιο φτωχά .
Αρχείο: Γιώργου Καρανικόλα 
1) : Ο ΑΙΓΙΝΙΑΚΌΣ της σεζόν εκείνης με τον αείμνηστο Γενικό αργηγό του συλλόγου Γιάννη Παραλυκίδη ( πρώτος όρθιος από αριστερά ) και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Καρανικόλα (όρθιος από δεξιά ) .
2) : Το φύλλο αγώνα του ανωτέρω παιχνιδιού, που διαιτήτευσαν ο κ. Θόδωρος Παυλίδης και οι επόπτες γραμμών ( ονομασία της τότε εποχής ) κ.κ Σάββας Αβραμίδης και Δημήτρης Νταμπώσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου