Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 15 Μαρτίου 1998: Βατανιακός - Αιγινιακός 0-1

Του Γιώργου Καρανικόλα 
Το  ημερολόγιο έδειχνε Σάββατο 15 Μαρτίου 1998, όταν στο γήπεδο του Βατανιακού ο Αιγινιακός κέρδισε την τοπική ομώνυμη ομάδα με 1 - 0 και έδωσε  συνέχεια  στην προσπάθεια του για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας .
Πάντα τα παιχνίδια  ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες ανεξάρτητα από το βαθμολογικό τους κίνητρο παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και χαρακτηρίζονται δικαίως ως ντέρμπι μέχρι σήμερα, με πολλούς φιλάθλους να τα παρακολουθούν.
Στο συγκεκριμένο μάτς οι φιλοξενουμενοι ήθελαν περισσότερο τη νίκη και την πήραν έστω και δύσκολα .
Στο τέλος της περιόδου βέβαια δεν "σφράγισαν"το εισιτήριο για τη Δ' εθνική κατηγορία, αφού στα πλέι οφ η ισχυρή τότε ΑΕ Καρίτσας υπερίσχυσε (κέρδισε στην έδρας της με 2-0 και ήρθε ισόπαλη 1-1 στο Αιγίνιο ), έτσι δίκαια για πρώτη φορά στην ιστορία της ανέβηκε σε εθνικό πρωτάθλημα .
Να γυρίσουμε στο μάτς του Βατάν, όπου διαπιστώνουμε ότι στις συνθέσεις των αντιπάλων υπήρχαν πολλά γνωστά ονόματα του Πιερικού Ποδοσφαίρου, αφού πρώτα αναφέρουμε τους Προπονητές τους .
Για μεν τους πράσινους ήταν ο Γεράσιμος Ποτουρίδης ( αναγράφεται στο φ.α. ως Βοηθός προπονητή για ευνόητους 
λόγους), εδώ και πολλα χρόνια είναι Πρόεδρος του συλλόγου, στο δε Αιγινιακό ο Αιγινιώτης Γιώργος Παπαπετρίδης,που πολλές φορές έβγαλε τα ... "κάστανα από τη φωτιά" είτε ως βοηθός προπονητή - γυμναστής είτε ως πρώτος προπονητής στην ομάδα της Βόρειας Πιερίας.
Στον Βατανιακό μεταξύ άλλων έπαιζαν οι : Παύλος Παπαδόπουλος, Κώστας Μαυρίδης, Χάρης Καλαμπαλίκης
 (μετέπειτα ήρθε στον Αιγινιακό), Σάκης  Κατσιαμήτας ο Γεωπόνος, Ζήσης Μάρας, Ηλίας Συρόπουλος, Α. Κασταμπουλίδης
 κ. α.

Τη φανέλα των Αιγινιωτών φορούσαν τότε οι: Σάκης Καραγεώργος, Κώστας Κοντόπουλος,  Νίκος Παππάς, που παίζει ακόμα στον Αιγινιακό, Νίκος Μπαμπέτας,  Τάσος Παπαδόπουλος, Λάμπρος Παπαργυρίου ( αργότερα έγινε Διαιτητής και τα τελευταία χρόνια ανήκει  στην ΕΠΣ Ημαθίας), Μιχάλης Καραόγλου, Παύλος Προβατίδης, Αποστόλης Κοντούλης,  Γιώργος Ακρίβος, Θωμάς Σιώκας, Κώστας Νιώπας, Βασίλης Παντελίδης, αείμνηστος Κώστας Σερδάρης Μάριος Χαικάλης και Θοδωρής Χνόυδας, που αγωνίζεται σήμερα στον Θερμαϊκό Κορινού κ.α.

Αναπολούμε ειλικρινά τέτοια παιχνίδια του παρελθόντος σαν αυτό, που κάνουμε αναφορά γιατί οι συγκινήσεις των ήταν τόσο μεγάλες, με συνέπεια να τις θυμόμαστε νοσταλγικά . Αρχείο: Γιώργου Καρανικόλα 
1): Το φύλλο αγώνα του ανωτέρω παιχνιδιού, που διαιτήτευσε με επιτυχία ο αείμνηστος Παραδεισόπουλος και επόπτες γραμμών ( ονομασία της τότε εποχής) οι Παυλίδης και Βαιτσόπουλος .
2):Ο Αιγινιακός της σεζόν 1997-98 όρθιος στο άκρο αριστερά ο Προπονητής κ. Γιώργος Παπαπετρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου