Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Πρωτοβουλία του Σπύρου Κουλκουδίνα για την ενίσχυση του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας και των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στο νομό

Ευρεία συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας 
Μια ουσιαστική συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας, για ζητήματα που απασχολούν την Πιερία, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Σπύρου Κουλκουδίνα.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας Αστέριος Μπουσνάκης και τα μέλη του Δ.Σ. μαζί με τον κ.Κουλκουδίνα συναντήθηκαν με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ.Στυλιανίδη.
Στην ατζέντα της συζήτησης, τέθηκαν σημαντικά ζητήματα, όπως:
1ονΗ κατασκευή κτιρίου που θα στεγάσει το Λιμενικό Ταμείο και το Λιμενικό Τμήμα Παραλίας.
Το Λιμενικό Ταμείο έχει ολοκληρώσει την αρχιτεκτονική μελέτη, εκκρεμεί η υποβολή αιτήματος έκδοσης οικοδομικής αδείας. Συζητήθηκε η φόρμουλα χρηματοδότησης του έργου σε συνεργασία με την Πιερική Αναπτυξιακή αλλά και με ίδια κεφάλαια του Λιμενικού Ταμείου.
2ον Η ενίσχυση του Λιμενικού Ταμείου με προσωπικό.

3ονΗ σύσταση Λιμεναρχείου Πιερίας με έδρα την Παραλία Δήμου Κατερίνης που αποτελεί όχι μόνο διαχρονικό αίτημα αλλά και επιβεβλημένη ανάγκη.
Ο Σπύρος Κουλκουδίνας έθεσε ζήτημα ενίσχυσης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στην Πιερία με εξοπλισμό, ζητώντας:
-Τη διάθεση δύο πλωτών φουσκωτών για τη Λιμενική Αρχή Κατερίνης και άλλων δύο για τον Πλαταμώνα, όπως και οχημάτων για τις δύο λιμενικές υπηρεσίες.
-Την ενίσχυση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος με drones για την καλύτερη εποπτεία και τον έλεγχο των περιοχών ευθύνης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου