Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Κάλεσμα συλλογικοτήτων για συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το έγκλημα στα Τέμπη

την Τετάρτη στις 18:30 στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τις ζωές 57 ανθρώπων, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» οργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, στις 18:30 το απόγευμα, μπροστά στο άγαλμα της Ελευθερίας και καλεί όλες τις συλλογικότητες του νομού να συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση της διαμαρτυρίας. 

Για τον σκοπό αυτό έχει κατασκευαστεί η παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής την οποία μπορούν να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι φορείς, σύλλογοι, πρωτοβουλίες και συλλογικότητες πολιτών: https://shorturl.at/rzIKW

Εκπρόσωποι της ΕΟΔνΠ σε συνεργασία με φίλους, συγγενείς και την κα. Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρο του Συλλόγου Θυμάτων θα οργανώσουν τις επόμενες μέρες πικετοφορίες στο κέντρο της πόλης, θα διανέμουν έγγραφο /κάλεσμα υπογραφής στο ψήφισμα για την άρση ασυλίας των υπαίτιων για το έγκλημα στα Τέμπη και θα σταθούν σε κυκλικούς κόμβους κρατώντας μαύρα μπαλόνια και πανό με συνθήματα ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Η ασφαλής μετακίνηση, η αξιοπρέπεια και η αξία στη ζωή, η ισότιμη εφαρμογή των νόμων για όλους τους πολίτες, η δημοκρατία και η ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος είναι βασικές αρχές και αξίες οι οποίες αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο μιας υγιούς κοινωνίας. Αυτή την κοινωνία θέλουμε και για αυτήν αγωνιζόμαστε. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο και αυτό το διαμηνύουμε ήδη 670.000 Έλληνες πολίτες που ενώσαμε τις φωνές μας και απαιτούμε την άμεση αλλαγή των νόμων!

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!»
Η συμμετοχή όλων μας στο συλλαλητήριο είναι πολύ σημαντική. Να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε αυτό το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί και να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους αυτής της τραγωδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου