Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στη Διεύθυνση Δασών Πιερίας

Το έθιμο της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας για καλή και παραγωγική χρονιά, σε συνδυασμό με την απονομή αναμνηστικών σε αποχωρήσαντες από την ενεργό υπηρεσία υπαλλήλους, υλοποίησε σε σεμνή τελετή το πρωινό της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2024, η Διεύθυνση Δασών Πιερίας.
  Προλογίζοντας και υποδεχόμενος τους παρευρισκόμενους με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεώργιο, ο οποίος ευλόγησε την κατά το εθιμικό πίτα του Αγίου Βασιλείου, ο διευθυντής της υπηρεσίας, Πέτρος Παπαπέτρου που ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του, αφού τους ευχαρίστησε για την τιμητική τους παρουσία, ανέπτυξε στη συνέχεια τον προγραμματισμό δράσεων της Διεύθυνσης για το 2024, αλλά και τις δομές και λειτουργίες των τμημάτων και των δασονομείων, επισήμανε:
 «Η προστασία των δασών αποτελεί υπόθεση όλων μας. Εμείς από την πλευρά μας στοχεύουμε στην αειφόρο ανάπτυξη και διαχείριση, καθώς στην πρόληψη και προστασία του δασικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος.  
  Με την άριστη συνεργασία των προϊσταμένων και των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας και την υποστήριξη του κοινωνικού συνόλου θα προστατεύσουμε τα δάση μας από σειρά κινδύνων και την απειλή της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής. Καλή χρονιά σε όλους.» 
  Μεταξύ της Διεύθυνσης  και των τμημάτων αυτής, όπως του διοικητικού, της διοίκησης και διαχείρισης δασών,  του προγραμματισμού και μελετών,  εκτελέσεων δασικών έργων, δασικής βιομηχανίας και δασικών χαρτογραφήσεων, το φλουρί έπεσε στην ίδια την Διεύθυνση Δασών Πιερίας. 
  Ο κ. Παπαπέτρου απένειμε στη συνέχεια αναμνηστικές πλακέτες στους συναδέλφους που ολοκλήρωσαν τον εργασιακό τους βίο και συνταξιοδοτήθηκαν, στον μέχρι πρότινος διευθυντή, Γεώργιο Μαυρίδη και τον δασοφύλακα, Απόστολο Κυπαρίσση.  
  Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι των Βουλευτών του νομού μας, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης, προϊστάμενοι υπηρεσιών, αλλά και φορέων του νομού Πιερίας, καθώς και φίλοι της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας.   
  Στη φωτογραφική κάλυψη της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας ο δασοφύλακας, Ιωάννης Γραμματικόπουλος. 
  Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου