Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Παύλος Μαρινάκης: «Να αποφεύγουν δηλώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε άσχημα γεγονότα»

 Για τις καταγγελίες του Ολυμπιακού μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, τόσο δια στόματος του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια, που ζήτησε να παρέμβει ο πρωθυπουργός και να διακόψει το πρωτάθλημα όσο και μέσω σχετικής ανακοίνωσης περί “εγκληματικής οργάνωσης”.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως «η κυβέρνηση, όπως έχει καθήκον, οφείλει να προστατέψει τον αθλητισμό από φαινόμενα βίας εντός ή εκτός γηπέδων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ληφθεί σχετικές πρωτοβουλίες, ενώ έρχεται νομοθέτηση του Γιάννη Βρούτση. «Αυτά θα εφαρμοστούν και θα συνεχίσουμε να είμαστε από πάνω» είπε, ενώ έκανε λόγο και για έρευνα της Δικαιοσύνης.
Σε άλλο σημείο, και με αφορμή την έκκληση του Αλέξη Κούγια να παρέμβει ο πρωθυπουργός για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «από εκεί και πέρα από αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρέμβει σε αποφάσεις διαιτητικές. 
Αλίμονο αν μπορούσε, και δεν μπορώ να αντιληφθώ πως για μια διαιτητική απόφαση που ο καθένας έχει γνώμη του, αυτή να συνδέεται με κυβέρνηση ή πρωθυπουργό».

Κάλεσε, δε, όσους εμπλέκονται με τον επαγγελματικό αθλητισμό «να αποφεύγουν δηλώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε άσχημα γεγονότα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου