Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Προς αποκατάσταση της αλήθειας

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα δηλώσεων στον τοπικό τύπο που φέρει τον τίτλο, «Σάρωσαν οι Οικονομολόγοι της ΝΔ στο Περιφερειακό Οικονομικό Επιμελητήριο», στις οποίες προέβη ο Βουλευτής Πιερίας της ΝΔ κ. Φώντας Μπαραλιάκος κατά την παρουσία του στην εκδήλωση της κοπής πίτας της Δ.Ε.Ε.Π. Πιερίας, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως το αποτέλεσμα το οποίο επικαλείται ο κ. Μπαραλιάκος στις δηλώσεις του δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα .
Σαρωτική κ. Βουλευτά ήταν η νίκη της παράταξης της Προοδευτικής Δημοκρατικής Συνεργασίας Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο.) που επικράτησε με ποσοστό 46,82% καταλαμβάνοντας 3 έδρες στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Κεντροδυτικής Μακεδονίας, έναντι 30,18% που έλαβε η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι (ΔΗ.ΚΙ.Ο.Σ.) καταλαμβάνοντας  2 έδρες , και 21,43% η Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζόμενων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) καταλαμβάνοντας 2 έδρες .

Ακολουθεί απόσπασμα από την Ανακοίνωση των Οριστικών Αποτελεσμάτων των εκλογών  της 10ης Δεκεμβρίου 2023 για την Ανάδειξη των Μελών των Τοπικών Διοικήσεων: 

 
Ο κ. Μπαραλιάκος αναφέρθηκε παράλληλα και στο Προεδρείο του Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Πιερία – Ημαθία – Πέλλα) προτρέχοντας και προβλέποντας πως ο Πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι από την παράταξη της ΝΔ, μετά από 30 ολόκληρα χρόνια. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο κ. Μπαραλιάκο δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη και αν είστε τόσο σίγουρος για την θέση του Προέδρου, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει σύμπραξη των παρατάξεων της ΔΗ.ΚΙ.Ο.Σ με την Π.Ο.Φ.Ε.Ε, γιατί πρακτικά από μόνη της η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι (ΔΗ.ΚΙ.Ο.Σ)   και οι 2 έδρες της, δεν είναι αρκετές για την κατάκτηση της Προεδρίας.  

Οπότε για ποια σαρωτική νίκη κάνετε λόγο; Η λέξη σύμπραξη των δύο παρατάξεων θα ταίριαζε καλύτερα στις δηλώσεις σας, στις οποίες βιαστήκατε να προβείτε. Επιπλέον να σας υπενθυμίσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια η Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο.) αναδεικνύονταν νικήτρια των εκλογικών αναμετρήσεων κατακτώντας το Προεδρείο, χωρίς να χρειάζεται σύμπραξη    άλλων παρατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου