Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Μαθήματα Διαιτησίας Νο7 Σωστό ή λάθος;/Eρασιτεχνικό Πιερίας Iανουάριος '24 video

 Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση
Μετά τα Shorts που ξεκινήσαμε τέλη του 2023 κι έχουν προκαλέσει διαδικτυακή... φρενίτιδα και αλυσιδωτές... αντιδράσεις (Δείτε δίπλα στην ετικέτα βίντεο του καναλιού), με περισσότερες από 200.000 προβολές και θεατές σε όλη την Ελλάδα, φτάνουμε αισίως, στη νέα χρονιά και το Νο6 της σειράς "Μαθήματα Διαιτησίας", με επιλεγμένα στιγμιότυπα από το ντέρμπι της Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, ανάμεσα στην Ελπίδα Ανδρομάχης και τον Θερμαϊκό Κορινού (τελικό σκορ 2-0).
Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε σε όλες και όλους τη δυνατότητα να καταθέσουν τεκμηριωμένα την άποψή τους για συγκεκριμένες φάσεις, από τη θέση του θεατή/φιλάθλου, αξιολογώντας την ορθότητα ή μη της διαιτητικής απόφασης, στα χνάρια του... "Εσύ αποφασίζεις", γεγονός που συνιστά μία ακόμη καινοτομία-πανελλαδική πρωτιά για τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα. Mην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα-κοινωνικό γεγονός ακριβώς γιατί όλοι/όλες μπορούν και έχουν άποψη (σ.σ. ή τουλάχιστον και γι' αυτόν τον λόγο).
Παρά, λοιπόν, το... προβοκατόρικο του δημοσιογραφικού τίτλου, ούτε μαθήματα διαιτησίας παραδίδουμε ούτε διαιτητικές αποφάσεις σχολιάζουμε γραπτά και κρίνουμε ούτε διαιτητές αξιολογούμε και στοχοποιούμε (σ.σ. δεν το έχουμε κάνει ποτέ τόσα χρόνια, ακόμη κι όταν έχουμε προκληθεί... βάναυσα από το εξόφθαλμο του πράγματος και όποιος/α ισχυρίζεται το αντίθετο ας έρθει να το αποδείξει -αστειευόμαστε προφανώς!-). Επιπρόσθετα, δεν έχουμε παρεκκλίνει ποτέ από την πάγια θέση μας να μην αναφερόμαστε ποτέ ονομαστικά στους διαιτητές και τους/τις βοηθούς, καθώς, όπως συμβαίνει αυτονόητα στη χώρα που γεννήθηκε το ποδόσφαιρο, την Αγγλία, βεβαίως βεβαίως, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι πάντα οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και οι φίλαθλοι/οπαδοί, με τον διαμεσολαβητικό ρόλο των διαιτητών, εν είδει λειτουργήματος, να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την ομαλή εξέλιξη κάθε αγώνα, από την αρχή μέχρι το τέλος.
Γι' αυτό, προς ενημέρωση όλων, αναζητούμε επιπρόσθετα "καθηγητή διαιτησίας", εκτός νομού Πιερίας φυσικά, εν ενεργεία ή μη, για τον σχολιασμό και την αξιολόγηση των συγκεκριμένων φάσεων, που θα λειτουργεί ανεξάρτητα και επικουρικά με τις κρίσεις και τις απόψεις των θεατών/φιλάθλων, με στόχο πάντα την εκπαίδευση και εξοικείωση όλων μας με τους κανόνες του ποδοσφαίρου, προσαρμοσμένου στις συνεχείς αλλαγές και απαιτήσεις της εποχής. Σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή σας και είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τις προτάσεις/παρατηρήσεις σας!
Μην ξεχνάτε να κάνετε subscribe, like & share! https://bit.ly/3k9D1p2
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου