Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ: Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό” 2024

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, θα διοργανώσουν και τη φετινή χρονιά το Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό".
 Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» (http://www.kangaroo.gr/) είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή εκατομμυρίων μαθητών από 42 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στο διαγωνισμό από το Μάρτιο του 2007. 

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. 

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από τη B΄ Δημοτικού μέχρι τη Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από τον τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί, στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ στις 30 Μαρτίου 2024, ημέρα Σάββατο και ώρα 09:00. Η διάρκειά του είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.
Μαθήματα προετοιμασίας
Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, δίνουν τη δυνατότητα προετοιμασίας σε όσους μαθητές το επιθυμούν, από κάθε σχολείο του νομού Πιερίας χωρίς κόστος. Τα μαθήματα προετοιμασίας θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, στη Γανόχωρα, από τους μαθηματικούς του σχολείου στις 2 και 9 Μαρτίου 2024 ημέρα Σάββατο και ώρα 09:30 ως 10:30.

Δηλώσεις συμμετοχής και συνδρομή
Οι μαθητές του νομού Πιερίας που θέλουν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχήςκαι το έγγραφο ης γονικής συναίνεσης που βρίσκονται στο: www.platon.edu.gr/kangaroo-2024/
Η συνδρομή € 12,5 για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό πρέπει να εξοφληθεί ως το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 στο λογιστήριο του σχολείου. Τις συνδρομές των μαθητών διαχειρίζεται η Κεντρική Επιτροπή διεξαγωγής του Διαγωνισμού για να καλύψει τα έξοδα για τους επιτηρητές, τους βαθμολογητές, τα δώρα των παιδιών και τα μεταφορικά.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το διαγωνισμό μπορείτε να καλείτε στη γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ στο 2351031111. Υπεύθυνοι διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι οι καθηγητές του σχολείου Θωμάς Μιχαηλίδης και Εύη Μελέγκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου