Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - Τμήμα βόλεϊ: Άλμα τίτλου για τις γυναίκες του Πιερικού

ΓΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-3    (8-25, 12-25,14-25)

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της 'Β Εθνικής έκαναν οι Γυναίκες του Πιερικού καθώς κέρδισαν μέσα στην πολύ δύσκολη έδρα της Κοζάνης την τοπική ομάδα με 3-0 σετ, παραμένοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας 2 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Διανομή προϊόντων στις οικογένειες του ΚΕΑ-TEBA από τον Δήμο Κατερίνης και τους Δήμους - εταίρους

Ο Δήμος Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, σε συνεργασία με τους Δήμους - εταίρους Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που έχουν αιτηθεί να είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)». 

Κατανυκτικοί Εσπερινοί και Ομιλίες Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Δήμος Κατερίνης: «Λίφτινγκ» για τηναγροτική οδοποιία στις Κοινότητες Βρύας, Μοσχοχωρίου & Κ. Αγίου Ιωάννη

Άμεσα ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις στις κοινότητες Βρύας, Μοσχοχωρίου & Κ. Αγίου Ιωάννη, σε τμήματα αγροτικών οδών, τα οποία αποτελούν κομβικά κομμάτια διέλευσης προς  κτηνοτροφικές μονάδες και γεωργικές εκμεταλλεύσεις που θα διευκολύνουν την ζωή σε αγρότες και παραγωγούς. 

Γεύμα στους εκπληκτικούς παίδες του Πιερικού

Γεύμα παρέθεσε η διοίκηση του τμήματος βόλεϊ του Πιερικού στους εκπληκτικούς παίδες, που τα τελευταία χρόνια έχουν σαρώσει τα μετάλλια..

Στο GRAND PRIX των Σκοπίων ο Γ.Α.Σ. Ολύμπιος Μαχητής

 Στις 25 Μαρτίου 2023 στα Σκόπια  πραγματοποιήθηκε το GRAND PRIX. Ο Γ.Α.Σ. Ολύμπιος Μαχητής με την συμμετοχή 15 αθλητών-ριών επέστρεψε στην Κατερίνη με 9 μετάλλια  1 χρυσό 1 αργυρό και 7 χάλκινα.

Ψήφισμα Ε.Ε. ΕΠΣ Πιερίας

 Η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Πιερίας μόλις πληροφορήθηκε τον ξαφνικό και αδόκητο θάνατο της Ελευθερίας Τσακνάκη, μητέρας του Γενικού Γραμματέα της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Πιερίας κ. Δημητρίου Τσακνάκη, συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε ομόφωνα.

Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή στην Κατερίνη - Από τις 12 Μαΐου έως τις 02 Ιουνίου στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου του Δήμου Κατερίνης

 Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή στην Κατερίνη

Το κορυφαίο Μυθολογικό Πάρκο της Ελλάδας

-Από τις 12 Μαΐου έως τις 02 Ιουνίου στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου του Δήμου Κατερίνης

Mία πρωτόγνωρη εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες στο διεθνών προδιαγραφών διαδραστικό θεματικό πάρκο «Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή», το οποίο θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του 2ου πολυθεματικού, ψυχαγωγικού, εκπαιδευτικού και διαδραστικού Φεστιβάλ, στο Δημοτικό μας Πάρκο, από τις 12 Μαΐου έως τις 02 Ιουνίου. 

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Αιγινιακός: Τίτλοι τέλους για τον Νίκο Παππά!

Μιχάλης Καρέκλας-Νίκος Παππάς
Του Γιώργου Καρανικόλα 

O " γερόλυκος "των γηπέδων Νίκος Παππάς " κρέμασε " τα παπούτσια του, αφού το κυριακάτικο νικηφόρο παιχνίδι του Αιγινιακού στην Κατερίνη με την τοπική ΠΑΕ Ποντίων ήταν τελευταίο της σταδιοδρομίας του και αποτέλεσε το " κύκνειο " άσμα μιας τεράστιας διαδρομής 28 χρόνων, που έφθασε αισίως στο τέλος .

Διδασκαλία του 15ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης με αναφορά τις φορεσιές και τη ζωγραφική

Εκπαιδευτικού χαρακτήρα η επίσκεψη της Τετάρτης 29 Μαρτίου 2023, των μαθητριών και των μαθητών του 15ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης στις δύο εκθέσεις που φιλοξενούνται τούτες τις ημέρες στην Αστική Σχολή Κατερίνης.

Δήμος Κατερίνης Εργοτάξιο η Παραλία Κατερίνης!

Έργα που ξεπερνούν τα 5 εκ. ευρώ εκτελούνται αυτό τη την περίοδο στην Παραλία Κατερίνης καθώς η προετοιμασία για την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου έχει μετατρέψει σε εργοτάξιο την κοινότητα.

Σύγχρονο Κυνοκομείο αποκτά ο Δήμος Κατερίνης

Οι παρεμβάσεις ολοκληρώνονται και επιλύουν χρόνια προβλήματα

Όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται σε χώρους διαμονής, περίθαλψης σίτισης των ζώων, καθώς και σε αποθηκευτικούς, βοηθητικούς και χώρους γραφείων πληροί πλέον το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Κατερίνης, καθώς στην τελική ευθεία οδεύουν οι εκτεταμένες παρεμβάσεις επισκευής και συντήρησης. 

Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

 Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό έχει καθιερωθεί  από το 2008 με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, σε θέματα που άπτονται των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος και κατ’ επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που ζουν με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού.

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας το Νέο Κεραμίδι

 Με δυο νίκες επί του Βατανιακού σε ισάριθμα παιχνίδια, ο Εθνικός Ν. Κεραμιδίου πέρασε στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας όπου θα αντιμετωπίσει τον Πιερικό.

10 χρόνια επιτυχίες για τους Ολύμπιους Κατερίνης στην παλη

 Μια άκρως επιτυχημένη δεκαετία πέρασε για τους Ολύμπιους Κατερίνης στο αγώνισμα της πάλης. 

Στο ΔΑΚ Αιγινίου το FINAL FOUR εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΜ 2022-23

Του Γιώργου Καρανικόλα 

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Αιγινίου η ημιτελική και τελική φάση - final four - Εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΜ 2022-23, για την ανάδειξή του Πρωταθλητή.

Δήμος Κατερίνης: 1.610.000 ευρώ για τη βελτίωση αγροτικής οδοποιίας

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Την υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου έργου αγροτικής οδοποιίας, ζωτικής σημασίας για τον πρωτογενή τομέα του Δήμου Κατερίνης σηματοδοτεί η «Βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών και οδοστρώματος αγροτικής οδοποιίας», η σύμβαση κατασκευής του οποίου, υπεγράφηαπό τον Αντιδήμαρχο Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας, Γιάννη Συμεωνίδη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Προπαγανδιστική δραστηριότητα μέ ἀφορμή τήν «Ἐπέτειο τοῦ θανάτου τοῦ Ἱησοῦ»

 

Ὅπως κάθε χρόνο πρίντό Πάσχα, ἡ αἵρεση πού ονομάζεται «Μάρτυρες του Ἱεχωβᾶ» ἤ «Χιλιαστές»ἐξαπολύουν ἔντονη προσηλυτιστική καί προπαγανδιστική δραστηριότητα μέ ἀφορμή τήν «Ἐπέτειο τοῦ θανάτου τοῦ Ἱησοῦ», ὅπως λένε.

Η δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας στις τοπικές, κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές

-Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Κατερίνη από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία 

-Τετάρτη 29/03 στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Κατερίνης - Ώρες 10:00 π.μ. έως 16:00

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Ο Δήμος Κατερίνης τιμά την Επέτειο των 201 χρόνων από τη Μάχη της Μηλιάς (2 Απρ. 1822 – 2 Απρ. 2023)

Στην Κατερίνη οι Πανελλήνιοι Αγώνες Άρσης Βαρών Γενικών & Επαγγελματικών Λυκείων

Αύριο στο Βατάν ο 2ος ημιτελικός κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας

 2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ        

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  ΤΕΤΑΡΤΗ  29-03-2023

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Σύνδεσμος Οπαδών Πιερικού Θύρα 5: Πρόσκληση για καλό σκοπό

 Ο Σύνδεσμος Οπαδών Πιερικού Θύρα 5 σας καλεί όλους το Σάββατο 8/4  στον αγώνα Πιερικός - Κοζάνη. Καλούμε όλους τους φιλάθλους της ομάδας να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας για να δοθούν στο Κομπολόι πολυχώρος ΑΜΕΑ ώστε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η πλατφόρμα Novoville κέρδισε την εμπιστοσύνη των δημοτών

-Επίλυση 5.000 αιτημάτων 

-Κώστας Κουκοδήμος:Κάνουμε κάθε μέρα τον Δήμο μας καλύτερο

Στη βελτίωση της καθημερινότητας σε όλα τα επίπεδα και στην άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών με τρόπο διαφανή, μετρήσιμο και αποτελεσματικό συμβάλλει καθοριστικά, η λειτουργία της πλατφόρμας επικοινωνίας, καταγραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότητας δημοτών και διάδρασης Δήμου - δημότη, «Novoville».

Ηττήθηκε από το Βατανιακό, αλλά «κλείδωσε» τα πλει-οφ ο Δίας

Παρότι στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πάλεψε να διεκδικήσει ό,τι μπορούσε από το παιχνίδι, ο Δίας Δίου δεν τα κατάφερε στο Βατάν και γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον δεύτερο της βαθμολογίας Βατανιακό σε αγώνα για την 25η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.  

Το μεγάλο έργο που αλλάζει την Κατερίνη!

-5 εκ.  ευρώ στο δήμο Κατερίνης για ανάπλαση 17 πλατειών & κοινόχρηστων χώρων

-Δημοσιεύθηκε 24 Μαρτίου το ΦΕΚ

Το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης σε 17 σημεία (πλατείες και κοινόχρηστους χώρους της Κατερίνης) ξεκινά άμεσα μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη χρηματοδότηση ύψους 5 εκ. ευρώ στον Δήμο Κατερίνης.

Εκδήλωση Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  -  Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

    Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση  που συνδιοργανώνεται από τις ενορίες των  Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου και Αγίας Θεοδώρας  Κολινδρού, τον Δημοτικό Φορέα Πολιτισμού του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού και την Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού:

ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης- Αιγινιακός 0-3

ΜΕΤΡΗΣΕ Η ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΎ

Του Γιώργου Καρανικόλα

Ο Αιγινιακός πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ κέρδισε εκτός έδρας την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης και διατήρησε το + 4 από τον δεύτερο Βατανιακό και το +6 από την τρίτη Αναγέννηση Κολινδρού, στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, μια αγωνιστική πρίν τη λήξη της κανονικής περιόδου .

Χρυσός βαθμός στο 86΄με Σεχολάρι το Νέο Κεραμίδι στην Κοζάνη

Σην πρώτη απώλεια στην έδρα της με το 1-1 απέναντι στον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου  υποχρεώθηκε η Κοζάνη και είναι μια νίκη μακριά από την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου αφού ο Πιερικός που την ακολουθούσε έχασε από το Σβορώνο.

Ανατροπή παραμονής ο ΓΑΣ, 1-2 νίκη επί του Πιερικού

Με πρωταγωνιστή τον Νίκο Κυπαρίσση που επέστρεψε στα γκολ έπειτα από επτά αγωνιστικές, ο ΓΑΣ Σβορώνου με μία τρομερή επιστροφή στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να επικρατήσει με 1-2 επί του Πιερικού στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης σε αγώνα για την 21η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, κάνοντας ένα μεγάλο άλμα παραμονής.

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Α΄ΕΠΣ Πιερίας: Αποτελέσματα 25ης, βαθμολογία, επόμενη 26η αγωνιστική

Α΄ΕΠΣ Πιερίας

Αποτελέσματα 25ης αγωνιστικής

Γ΄ΕΠΣ Πιερίας: Αποτελέσματα 18ης, βαθμολογία, επόμενη 19η αγωνιστική

 Γ΄ΕΠΣ Πιερίας

Αποτελέσματα 18ης αγωνιστικής

Γ΄Εθνική - 2ος όμιλος

Αποτελέσματα 21ης αγωνιστικής

Με Ματθαίο Τσαχουρίδη "χόρεψε" ο Ατρόμητος Κατερίνης - Όμορφη βραδιά στο "ΘΕΑΜΑ"!

 Η ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Γ.Α.Σ. «Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

  Το κάλεσμα το βραδινό της Παρασκευής 24 Μαρτίου 2023 του Γυμναστικού Αγωνιστικού Συλλόγου Κατερίνης «Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» δεν είχε αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά είχε κοινωνική διάσταση.

Η αποστολή του Εθνικού Ν. Κεραμιδίου για το παιχνίδι της Κοζάνης

 Η αποστολή της ομάδος μας για την 21η εκτός έδρας αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην Κοζάνη ΦΣ, στο Δημοτικό Γήπεδο Κοζάνης.

Η αποστολή του ΓΑΣ Σβορώνου για τον αγώνα με τον Πιερικό

Να επιστρέψει στις επιτυχίες έπειτα από τρεις αγωνιστικές και κάνει ένα άλμα παραμονής επιθυμεί ο ΓΑΣ Σβορώνου ο οποίος κοντράρεται το μεσημέρι της Κυριακής  στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης με τον Πιερικό, στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. 

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Αλλαγή ώρας 2023 - Θερινή ώρα από αυτήν την Κυριακή 26 Μαρτίου

 Για την αλλαγή ώρας ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον. Αυτήν την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, τα ξημερώματα, έρχεται η θερινή ώρα.

Οι πολίτες καλούνται να βάλουν τα ρολόγια τους μια ώρα μπροστά.

Ειδικότερα, στις 03:00 τα ρολόγια πηγαίνουν μπροστά για να δείξουν 04:00.

Πιερικός - ΓΑΣ Σβορώνου


 Γενική Είσοδος 10 ευρώ

Στην Κατερίνη οι 5οι διασυλλογικοί αγώνες Ιππικής Αντοχής - Κυριακή 26 Μαρτίου 07:00 έως 10:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Πιερίας (Κάτω Άγιος Ιωάννης)

 Τους 5ους Διασυλλογικούς Αγώνες Ιππικής Αντοχής, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στην Κατερίνη, προκηρύσσει ο Ιππικός Όμιλος Πιερίας, με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων είναι οι εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Πιερίας στον Κάτω Άγιο Ιωάννη Πιερίας.

Γ΄ Εθνική: Το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι παρατηρητές της 21ης αγωνιστικής

 Ο Θωμάς Μπουρουζίκας “σφυρίζει” στο Α' ΔΑΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ

Ο Κωνσταντίνος Καπρέτσος ορίστηκε στην Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ

Μήνυμα του δημάρχου Κατερίνης για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

 Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα διπλής γιορτής για τους Έλληνες της οικουμένης. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου που σηματοδοτεί τη γέννηση του Θεανθρώπου και η απαρχή της Ελευθερίας για την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος στην παρουσίαση της καμπάνιας «Επενδύουμε στο βιβλίο»

Την παρουσίαση της νέας καμπάνιας του FutureLibrary«Επενδύουμε στο Βιβλίο», παρακολούθησε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Η παρουσίαση έγινε στη Βέροια, ενώ στόχος της καμπάνιας είναι ο εμπλουτισμός των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών. 

Στην Κατερίνη οι Πανελλήνιοι Αγώνες Άρσης Βαρών Γενικών & Επαγγελματικών Λυκείων

Πρόγραμμα, διαιτητές και παρατηρητές αγώνων Σ/Κ (25-26/3)

700.000 ευρώ στον Δήμο Κατερίνης & την ΔΕΥΑΚ για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμυρικά φαινόμενα

Χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ στον Δήμο Κατερίνης και την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης/Αποχέτευσης Κατερίνης, για την «Αποκατάσταση ζημιών από ισχυρά καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες («Άριελ») την 1.12.2022 προβλέπει σχετικήαπόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στυλιανού Πέτσα.

Σχέση σχολείου οικογένειας σε περιόδους κρίσεων

 Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 να πραγματοποιηθεί επιμορφωτική ημερίδα στην αίθουσα του πρώην ΚΕ.Γ.Ε. του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με θέμα: «Σχέση σχολείου οικογένειας σε περιόδους κρίσεων» σε συνεργασία με το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Πιερίας και εισηγήτριες τις κυρίες:

Ευρωπαϊκό έργο BREED Η Κοινωνική Αποστολή του Δήμου Κατερίνης στην Ισπανία

Στην ανάλυση και εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων καθώς και την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα κοινωνικής προστασίας, στέγασης και υγείας επικεντρώθηκε η τέταρτη κατά σειρά Κοινωνική Διακρατική Αποστολή του ευρωπαϊκού έργου BREED, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Αλζίρα στην περιοχή της Βαλένθια (Alzira/Valencia) της Ισπανίας, στις 7-9 Μαρτίου, με συμμετοχές από τις χώρες του Βελγίου, Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας. 

Δίας Δίου ευχές

Η οικογένεια του Διά Δίου δίνει τις πιο εγκάρδιες ευχές της στη γιατρό των αγώνων μας, Αθηνά Αμανατίδου για τα 47α γενέθλιά της!