Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

H Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον μεγάλο Βασίλη Καρρά

 H Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον μεγάλο Βασίλη Καρρά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών Παραμονή Χριστουγέννων, με πλήθος κόσμου να δημιουργεί τεράστια ουρά έξω από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, όπου κι έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday, από τις 8:00, πλήθος φίλων και θαυμαστών του «άρχοντα της καψούρας» έφτασαν στην εκκλησία για να μην περιμένουν πολλές ώρες.

Πολλοί, κρατάνε μπουκέτα με λευκά λουλούδια ώστε να αφήσουν στο φέρετρο. Η σωρός του θα βρίσκεται στην εκκλησία μέχρι την μια το μεσημέρι, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία του θα τελεστή αύριο Τετάρτη στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος, είναι αντί στεφάνων, να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Φλόγα.

Η επιθυμία του

Ο Βασίλης Καρράς είχε εκφράσει την επιθυμία να κηδευτεί και να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, που επισκέπτονταν όσο πιο συχνά μπορούσε.

Εκεί είχε ένα μεγάλο κτήμα, γνωστό ως Φάρμα Καρρά, όπου καλλιεργούσε ελιές και παρήγαγε λάδι, αλλά και σταφύλια και λαχανικά. Ανέβαινε στο Παγγαίο και μάζευε κράνα, ενώ η ζωή στο χωριό τον αποσυμπίεζε και του έδινε ζωή. Βοήθησε μάλιστα και σε πολλά έργα και οι κάτοικοι του είχαν μεγάλη αδυναμία, γιατί εκεί γινόταν ένα μαζί τους.

Ο Βασίλης Καρράς έμενε στην Καρδία Θεσσαλονίκης και έδινε μια δύσκολη και γενναία μάχη με τον καρκίνο, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Χριστίνα, με την οποία είχαν παντρευτεί όταν ήταν μόλις 20 χρόνων.

«Παίζουμε μόνο Βασίλη Καρρά»
Τριήμερο αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Καρρά, με τα δικά του τραγούδια του μόνο να ακούγονται στα καταστήματά τους έως την Τετάρτη, προτείνει η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης στα μέλη της, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια δημοφιλούς λαϊκού τραγουδιστή.
«Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον ‘Αρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά» αναφέρει η Ένωση στη σχετική λιτή ανακοίνωσή της και καταλήγει: «Καλό ταξίδι ‘Αρχοντα».

«Ήταν αγαπητός, σπουδαίος καλλιτέχνης και άνθρωπος» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Φιλοκώστας και προσθέτει: «Λάβαμε αυτήν την απόφαση τιμής ένεκεν. Δεν υποχρεώνουμε κανένα, προαιρετικό είναι, έχουμε χίλια πεντακόσια μέλη. Εμείς πάντως, θέλουμε να τον τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο, για την προσφορά του στο τραγούδι και για την ανθρωπιά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου