Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

ΕΛ.Π.ΠΙ. & ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Με αφορμή την ημέρα μνήμης για τα θύματα των ατυχημάτων στους δρόμους, που έχει θεσπιστεί διεθνώς την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου κάθε χρόνο…

“Στον κόσμο: Ένας νεκρός στην άσφαλτο,  αφήνει την τελευταία του πνοή,  κάθε 24 δευτερόλεπτα … 150 νεκροί κάθε μία ώρα…. Και  1.350.000 άνθρωποι νεκροί και πολλαπλάσιοι ανάπηροι,  κάθε χρόνο από τροχαίες συγκρούσεις.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση: η Ελλάδα μοιράζεται τους μεγαλύτερους δείκτες θνησιμότητας με τη Βουλγαρία, Πολωνία και Ρουμανία…”

 Οι ΕΛ.Π.ΠΙ. δεν  θα μοιράσουν  κράνη στην μνήμη των φίλων και γνωστών που χάθηκαν αλλά θα υποχρεώσουν κάθε ελεύθερο ποδηλάτη, που θέλει να ακολουθήσει τις ποδηλατοβόλτες τους , να το φορέσει -όπως κάνουν χρόνια  τώρα και ήταν οι πρώτοι στην Πιερία,  που το καθιέρωσαν μαζί με το γιλέκο !

Ειδικά για το 2024 και μετά την απελευθέρωση της τουριστικής ,αστικής και θρησκευτικής ποδηλασίας στην Πιερία , ξεκινάει κυριολεκτικά ένας μαραθώνιος  πανελλήνιων και διεθνών  ποδηλατικών εκδηλώσεων ( περισσότερες πληροφορίες σύντομα) !

Προς το παρόν συνεχίζονται οι πιστοποιήσεις των ΕΛ.Π.ΠΙ. που θέλουν να συμβάλουν στην ασφάλεια και την διαφύλαξη της ακεραιότητας των συμπολιτών μας  στις ποδηλατικές διαδρομές . Στόχος , μέχρι την επόμενη «ημέρα μνήμης  του 2024» ΟΛΟΙ οι ΕΛ.Π.ΠΙ. να είναι πιστοποιημένοι ή γνώστες τουλάχιστον πρώτων βοηθειών !   

Οι  τουριστικές θεματικές  ποδηλατοβόλτες   των ΕΛ.Π.ΠΙ. συνεχίζονται ασφαλώς όλο το χρόνο, κάθε  Δευτέρα : 5χλμ , Τετάρτη : 15χλ  και Σάββατοκύρικα  50+χλμ .

Συντονιστής

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΜΤΒ LEADER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου