Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Ποτουρίδης: “Αδικήσαμε τους εαυτούς μας στο Βατανιακό ως τώρα, θα φανεί στα επόμενα ματς”

 Στον soccerpractor μίλησε ο τεχνικός του Βατανιακού, Γιώργος Ποτουρίδης, που προσφέρει χρόνια στην ομάδα της Κατερίνης (παλιότερα και παίκτης), η οποία παλιότερα αγωνίστηκε στη Β΄ Εθνική, έχει αναδείξει αρκετούς παίκτες, ενώ φέτος επανεμφανίζεται στις εθνικές κατηγορίες, μετά την περσινή άνοδο από το τοπικό. 

Ο Ποτουρίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια σωτηρίας και ανάδειξης νεαρών από τις ακαδημίες, στην “άνθιση” συνολικά του ποδοσφαίρου της Πιερίας, με 4 εκπροσώπους στην κατηγορία, τις δυσκολίες του ομίλου, την πρόσφατη νίκη με τη Φήκη, αλλά και το ματς-κλειδί που έπεται, εντός την Κυριακή με τη Λευκίμμη. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Κατερινιώτη τεχνικού:

Για το πρόσφατο διπλό με τη Φήκη: “Ήταν σημαντική νίκη για εμάς, σε παιχνίδι... τελικό. Αν δεν κερδίζαμε, τα πράγματα δυσκόλευαν αρκετά για τη βαθμολογική μας θέση. Το παιχνίδι κρίθηκε στην ποιότητά μας, που δεν είναι για να βρισκόμαστε εκεί που είμαστε βαθμολογικά. Αδικήσαμε τον εαυτό μας και θα το δείξουμε στα επόμενα παιχνίδια”.

Για το ματς που έπεται, εντός με τη Λευκίμμη και αν τους ικανοποιεί η ως τώρα συγκομιδή: “Ακόμα ένα οριακό παιχνίδι, με χαρακτήρα τελικού, παρότι είναι νωρίς, είμαστε στη 10η αγωνιστική. Θέλουμε οπωσδήποτε το πρώτο τρίποντο στην έδρα μας στο πρωτάθλημα, αφού στο Βατάν έχουμε 3 ήττες και 2 ισοπαλίες και εκτός 2 διπλά και 2 ήττες. Βαθμολογικά, όπως προείπα, σίγουρα δε μας ευχαριστεί η ως τώρα συγκομιδή. Διαθέτουμε καλή ομάδα, με έμπειρα παιδιά και αδικούμαστε από την κατάταξη, έπρεπε να είμαστε ψηλότερα”.

Για τους φετινούς στόχους και τη φιλοσοφία του Βατανιακού: “Στόχος είναι η σωτηρία και να βρεθούμε στον τελικό του κυπέλλου Πιερίας. Είμαστε στο μείον 4 από τη δεκάδα δεδομένης σωτηρίας. Όλοι στο ρόστερ είναι ντόπιοι. Στόχος είναι να παίζουν τα παιδιά της ακαδημίας μας και έχουμε περίπου 10 παίκτες από τους 23 του ρόστερ που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Βατανιακού”.

Για τον ανταγωνισμό στο 2ο όμιλο και την άνοδο του ποδοσφαίρου της Πιερίας φέτος, με 3 ομάδες στο γκρουπ της κορυφής (Σβορώνος, Πιερικός, Εθνικός Ν. Κεραμιδίου), συν τον Βατανιακό που μετέχει στον όμιλο, για πολυάριθμη εκπροσώπηση του νομού ποδοσφαιρικά: “Στον όμιλό μας οι ομάδες της Κατερίνης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν παίκτες και στις τέσσερις ομάδες, που είναι γηγενείς, που μπορούν να παίξουν και σε ακόμα μεγαλύτερες κατηγορίες και υπάρχουν και παράγοντες σε αυτές τις τέσσερις ομάδες που μπορούν να το υποστηρίξουν όλο αυτό. Γενικότερα, στον όμιλό μας επίσης υπάρχουν ιστορικές ομάδες και άλλες καλά οργανωμένες. Είναι αρκετά ανεβασμένο το επίπεδο στον 2ο όμιλο. Κυριαρχεί η δύναμη και τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες, είναι μικρές οι διαφορές, είναι θέμα ημέρας της κάθε ομάδας. Δεν ξεχώρισε κανείς ακόμα, από όσες είδα, για να πούμε οτι κάποια είναι ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Μακάρι για το ποδόσφαιρο του νομού μια από τις τρεις της Πιερίας που είναι ψηλά και πρωταγωνιστούν να αλλάξει κατηγορία, με πρώτο τον Πιερικό, γιατί είναι η πιο ιστορική ομάδα της Πιερίας”.

soccerpractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου