Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Νύχτα επεισοδίων στον απόηχο του θανάσιμου τραυματισμού 17χρονου από αστυνομικό

 


Αλλεπάλληλα είναι τα επεισόδια, στον απόηχο του θανάσιμου τραυματισμού του 17χρονου από σφαίρα αστυνομικού στη Βοιωτία.

Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τη νύχτα της Τρίτης 14 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ομάδες Ρομά έστησαν οδοφράγματα και επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πληροφορίες, περίπου τριάντα Ρομά βγήκαν στις 12:00 τη νύχτα επί της Συμμαχικής Οδού Ωραιοκάστρου και έκαψαν λάστιχα, ενώ πέταξαν αντικείμενα και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Η κυκλοφορία στο σημείο διεκόπη για περίπου μισή ώρα για αποφυγή ατυχημάτων.

Δύο ώρες αργότερα, περίπου στις 2:00 τη νύχτα, νέο περιστατικό σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό, μεταξύ των διοδίων Ωραιοκάστρου και Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Βεροίας, με την ένταση να διαρκεί για περίπου δύο ώρες. Και σε αυτή την περίπτωση, ομάδα τριάντα περίπου Ρομά, πιθανώς τα ίδια άτομα, έστησαν εκ νέου οδοφράγματα στο σημείο, καίγοντας λάστιχα και πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς.
Δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις, ούτε αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τους δύο οικισμούς Ρομά «Αγίας Σοφίας» στη δυτική Θεσσαλονίκη και «Τσαΐρια» στον δήμο Θερμαϊκού, μετά τα επεισόδια που καταγράφηκαν το απόγευμα της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου