Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Ζημιές αξίας 530.000 ευρώ σε επιχείρηση στην Κατερίνη απο κλοπές

 Διαδοχικές περιπτώσεις κλοπής εξοπλισμού, από εγκαταστάσεις εταιρείας σε περιοχή στην Κατερίνη εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 37χρονος Ρομά – μέλος συμμορίας – σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, συμμορία, διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2022, ο προαναφερόμενος, από κοινού με συνεργό του, διέρρηξαν, τέσσερις φορές, εγκαταστάσεις εταιρείας στην περιοχή της Κατερίνης, η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας και προχώρησαν σε κλοπές καλωδίων, μεταλλικών αντικειμένων και ηλεκτρονικών συσκευών.

Η συνολική αξία ανέρχεται στα 28.350 ευρώ, ενώ κατά τη δράση τους προκάλεσαν ζημιές που υπερβαίνουν τα 530.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις νόμιμου εκπροσώπου της επιχείρησης.

Σε έρευνα στο σπίτι του 37χρονου σε οικισμό των Διαβατών βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ. φορτηγό που χρησιμοποιούσε για την προσέγγιση του στόχου του και την απομάκρυνσή του από αυτόν, καθώς και τρεις κουλούρες καλωδίων ρεύματος που αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχο.

Ο δράστης βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, καθώς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για συναφή αδικήματα και συγκεκριμένα για διαρρήξεις οικιών και εταιρειών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

www.usay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου