Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Θεοδοσιάδη

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου του ΓΑΣ Σβορώνου στα γραφεία του συλλόγου στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος».

Ο προπονητής της ομάδας μας Νίκος Θεοδοσιάδης ανέλυσε διεξοδικά τη μεγάλη νίκη της πρεμιέρας με 4-0 απέναντι στον Αστέρα Πετριτή, αναφέρθηκε και στο επικείμενο τοπικό ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον Βατανιακό εκτός έδρας,ενώ τέλος τόνισε πως μεγάλος του στόχος για τη φετινή σεζόν πέρα από τις επιτυχίες του ΓΑΣ αποτελεί η ατομική εξέλιξη των ποδοσφαιριστών του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Θεοδοσιάδης:

“ Μια πολύ καλή αρχή για την ομάδα μας. Μια αρχή που χρειαζόμασταν για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε την κατάλληλη ψυχολογία και την κατάλληλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Αν εξαιρέσουμε τα 20-25 λεπτά στα οποία δεν είχαμε τη συγκέντρωση που έπρεπε, δεν είχαμε το μυαλό μας συγκεντρωμένο πάνω σε αυτά που είχαμε σχεδιάσει για το παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας μια ομάδα που έπαιζε με έναν ιδιαίτεροσχηματισμό. Ενώ το είχαμε αναλύσει το παιχνίδι και είχαμε διαβάσει τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου, στο πρώτο 20λεπτο δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας μου, ειδικά όσον αφορά το χτίσιμο και την επιθετική λειτουργία. Θεωρώ ότι μετά από το διάστημα που πετύχαμε το γκολ, εκεί τα παιδιά μπήκαν στο παιχνίδι και από κει και πέρα πραγματικά ήταν μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση μέσα από ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. 

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για αυτή τη μεγάλη νίκη, μία νίκη επί ενός αντιπάλου ο οποίος πέρα από την έκταση του σκορ, έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές και το παιχνίδι το κάναμε εμείς εύκολο με την απόδοσή μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσον αφορά τα υπόλοιπα 70 λεπτά. Ήμασταν πάρα πολύ πιεστικοί, εφαρμόσαμε πάρα πολύ σωστά το πρέσινγκ, πιέσαμε ψηλά τον αντίπαλο και παράλληλα φροντίσαμε να έχουμε σωστή αμυντική ισορροπία. Δε δώσαμε σε καμία στιγμή στον αντίπαλο το δικαίωμα να μας απειλήσει. Από κει και πέρα όταν πετύχαμε το πρώτο γκολ τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για εμάς γιατί ο αντίπαλος έχασε τη συγκέντρωσή του. Βρήκαμε πολλούς χώρους, πετύχαμε άλλα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα. Δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες και θεωρώ ότι η εικόνα αν το πάρουμε συνολικά κρίνεται θετική. 

Σίγουρα αυτές οι νίκες όπως σας είπα και στην αρχή δίνουν αυτοπεποίθηση και ψυχολογία γιατί στην αρχή πάντα ένα θετικό αποτέλεσμα σου δίνει το έναυσμα να έχεις μία πολύ καλύτερη συνέχεια όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι. Αλλά από την άλλη επειδή έχουμε να κάνουμε με νεαρά παιδιά, όλη την εβδομάδα ασχολούμαι με οτιδήποτε άλλο εκτός από το αγωνιστικό. 

Γιατί καταλαβαίνετε επειδή ερχόμαστε από την περίοδο των φιλικών όπου η ομάδα είχε πάλι ένα πολύ καλό πρόσωπο, δε θέλω να πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Και ασχολούμαι πάρα πολύ με αυτό το κομμάτι γιατί καταλαβαίνετε πως τονίζω στα παιδιά ότι στο ποδόσφαιρο κάθε μέρα πρέπει να αποδεικνύεις πράγματα, πρέπει να παραμένεις ταπεινός και προσγειωμένος. Η έπαρση και η αλαζονεία δεν έχουν θέση εδώ πέρα και γενικά και στη ζωή και τους το τονίζω. Έχω παιδιά τα οποία είναι όπως σας είπα και στην προηγούμενη συνέντευξη που κάναμε, είναι άριστοι χαρακτήρες, είναι πολύ καλοί δέκτες και πραγματικά τα αγαπώ πολύ αυτά τα παιδιά. 

Τώρα όσον αφορά την Κυριακή έχουμε να αντιμετωπίσουμε το Βατανιακό, μία ομάδα της περιοχής μας, ένα τοπικό ντέρμπι το οποίο όπως καταλαβαίνετε και εσείς σε αυτά τα παιχνίδια μετράει περισσότερο η θέληση, ο ποδοσφαιρικός εγωισμός, το πάθος, η αποφασιστικότητα πέρα από την τακτική και τη στρατηγική και νομίζω πως αυτά τα στοιχεία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Προετοιμαζόμαστε και αυτή την εβδομάδα ευτυχώς χωρίς προβλήματα τραυματισμού, εκτός την περίπτωση του μακροχρόνια τραυματία του Σπύρου Μακράκη, ο Σωτήρης ο Καραγκούνης μπαίνει σιγά σιγά μπαίνει στο πρόγραμμα, σε λίγο καιρό θα είναι μαζί μας. Δεν αντιμετωπίζουμε άλλα προβλήματα. 

Προσηλωμένοι στο στόχο που έχουμε βάλει σαν ομάδα και ο στόχος είναι κάθε Κυριακή να κερδίζουμε. Αυτός είναι ο στόχος και για το παιχνίδι της Κυριακής, να πάμε να καταθέσουμε γνώση και ψυχή και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να δούμε μετά το επόμενο παιχνίδι. 

Θα χρειαστεί πάρα πολλή αυτοσυγκέντρωση, τεράστια υπομονή, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάλι μία πολύ καλή ομάδα που έχει ένα κράμα έμπειρων και νεαρών ποδοσφαιριστών. Θεωρώ ότι με την κατάλληλη προσπάθεια και σκέψη θα μπορέσουμε να πάρουμε το τρίποντο και να προχωρήσουμε ομαλά για τη συνέχεια. 

Να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά τα παιδιά για την πολύ καλή προσπάθεια στο παιχνίδι με τον Αστέρα Πετρίτη. Όπως σας είπα για εμένα το πρώτο πράγμα το οποίο έχω θέσει ως στόχο είναι να βλέπω από τα παιδιά εξέλιξη και θεωρώ ότι από τα περισσότερα παιδιά το βλέπω, αν όχι από όλα από τα περισσότερα το βλέπω. Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για μένα”. 

Σε ερώτηση αναφορικά με την σπουδαία εμφάνιση του Ηλία Μπατζώνη στο επίσημο ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα» :

“ Ο Ηλίας ήταν γνωστός σε εμένα, ένα παιδί που εγώ το παρακολουθώ από πολύ μικρές ηλικίες. Ήξερα τα στοιχεία του και από τη στιγμή που έμαθα ότι έφυγε από τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου ήταν για μένα μία πρώτη επιλογή. Θεωρώ ότι είναι ένα παιδί που έχει όλο το μέλλον μπροστά του, έχει τρομερά προσόντα για να κάνει καριέρα, το θέμα είναι και επειδή βλέπω τι παιδί είναι, δε φοβάμαι όσον αφορά το θέμα της δουλείας γιατί βλέπω πως δουλεύει στις προπονήσεις. Υγεία να έχει το παιδί και νομίζω ότι θα βοηθήσει την ομάδα, θα βοηθήσει και τον εαυτό του.

Αλλά εγώ δε μένω πάντα σε ένα ποδοσφαιριστή, ο Μπατζώνης ήταν σε πολύ καλή μέρα, για μένα πολύ καλός ήταν και ο Γιάννης Ξυδούς και Πάρης Φυτόπουλος. Για μένα όλα τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο ήταν καλοί και δε θα μπω μόνο στη διαδικασία να μιλήσω για τους μικρούς. Εδώ βλέπουμε ότι μπαίνει ο Δημήτρης Κυρτέγος που είναι 37 χρονών, ο Δημήτρης Δημητρίου και δίνουν τα πάντα για αυτή την ομάδα. Νομίζω αυτό είναι και το μυστικό μας, ο ρόλος δηλαδή που διαδραματίζουν αυτά τα έμπειρα παιδιά στην ομάδα είναι συγκινητικός, το βλέπω καθημερινά στις προπονήσεις. Και αυτό είναι για εμάς το πιο σημαντικό στοιχείο το ότι είμαστε μία οικογένεια, είμαστε μία γροθιά. 

Ο ένας παίζει για τον άλλο είτε παίξει 10 λεπτά, είτε παίξει 5, είτε παίξει 90. Και είμαι πολύ τυχερός που αυτή τη στιγμή έχω 26 παιδιά που ανά πάσα στιγμή και οι 26 μπορούν να παίξουν στην αρχική 11αδα. Για μένα και οι είναι όλοι βασικοί. Και για μένα να σας πω και το πιο σημαντικό δεν είναι αυτοί που ξεκινάνε οι 11, αλλά αυτοί που έρχονται από έξω”. 


Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου