Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Το αδιαχώρητο στις ομιλίες του Κώστα Κουκοδήμου - Ο κόσμος στο πλευρό του δημάρχου

 Στην Ολυμπιακή Ακτή και τη Νέα Χράνησυνεχίστηκε το πρόγραμμα ομιλιών του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου το πρωί της Κυριακής 

Βάλαμε και πάλι το δήμο μας στον τουριστικό χάρτη!

Ο Δήμαρχος Κατερίνης μίλησε σε πολυπληθές ακροατήριο στην Ολυμπιακή Ακτή δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική ανάταση που είδε ο Δήμος Κατερίνης στη διάρκεια της τετραετίας παρά τη δίχρονη δοκιμασίαστον τουρισμό λόγω της πανδημίας. 

Στην ομιλία του στην Ολυμπιακή Ακτή ο Δήμαρχος τόνισε: «Γνωρίζετε ότι έγιναν μεγάλα  βήματα και αυτό το αναγνωρίζουν  και οι πλέον δύσπιστοι. Αυτός ο δήμος δεν είχε Αντιδημαρχία Τουρισμού. Δεν έδινε κίνητρα, δεν έκανε το παραμικρό για να αυξήσει την επισκεψιμότητα της περιοχής. Η δική μας δέσμευση το 2019 ήταν να δώσουμε ώθηση, να αποκτήσουμε τουριστική ταυτότητα, να αναβαθμίσουμε τις ακτές μας. Κατεδαφίσαμε επικίνδυνα – ετοιμόρροπα κτίσματα στην Ολυμπιακή Ακτή. Αξιοποιήσαμε τα δημοτικά ακίνητα σε στο παραλιακό μέτωπο. Θυμάστε όλοι τα μισογκρεμισμένα αναψυκτήρια και την εικόνα εγκατάλειψης όλης της περιοχής. Τα αξιοποιήσαμε όλα. Έτσι καταφέραμε να κρατήσουμε και να αυξήσουμε τον τουρισμό στις ακτές του Δήμου Κατερίνης. Το κάναμε. Ο Δήμος μας βγήκε από την τουριστική αφάνεια και μπήκε επιτέλους στον τουριστικό χάρτη». 


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για την επόμενη δημοτική περίοδο τονίζοντας πως θα δοθεί έμφαση στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Ολυμπιακής Ακτής, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στην Παραλία, στη δημιουργία δυο υπαίθριων χώρων στάθμευσης για ΙΧ και τουριστικά λεωφορεία, στη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων, στο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στο οποίο εντάσσεται ο οικισμός.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΡΑΝΗ 

Στη Νέα Χράνη ο Δήμαρχος Κατερίνης έκανε αναφορά στις παρεμβάσεις του δήμου για τον εξωραϊσμό της κεντρικής πλατείας και του πάρκου του χωριού, που παρουσίαζε επί χρόνια εικόνα εγκατάλειψης, την αντικατάσταση των παιχνιδιών στην παιδική χαρά, την ιδιαίτερη παρέμβαση στον φωτισμό των κοινόχρηστων χώρων. 

Τόνισε πως στο επόμενο διάστημα το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων θα συνεχιστεί και στη Νέα Χράνη, όπως επίσης και στην ανακατασκευή πεζοδρομίων.

Πολυπληθείς οι συγκεντρώσεις σε Ανδρομάχη και Νεοκαισάρεια 

*Η πολεοδόμηση των πρώην στρατοπέδων και η αναβάθμιση της εμποροπανήγυρης θα καταστήσουν την Ανδρομάχη  σημείο αναφοράς 
*Το μουσείο του Μαστόδοντα στη Νεοκαισάρεια εντάσσεται σε πρόγραμμα προβολής   

Σε πολυπληθές ακροατήριο στον οικισμό της Ανδρομάχης και στη Νεοκαισάρεια ολοκλήρωσε το πρόγραμμα των μιλιών του την Κυριακή το απόγευμα ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. 

ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
Η πολεοδόμηση των πρώην στρατοπέδων που παραχωρήθηκαν στο δήμο Κατερίνης, η ανάδειξη του

Πέλεκα, αλλά και η αναβάθμιση του χώρου της εμποροπανήγυρης Κατερίνης θα καταστήσουν την περιοχή σε σημείο αναφοράς για όλο το δήμο, τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης απευθυνόμενος στους κατοίκους της Ανδρομάχης. 
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος τόνισε: «Ικανοποιήθηκε έτσι ένα έτοιμα πολλών δεκαετιών, της κοινωνίας μας και νιώθω πραγματικά περήφανος, ως Δήμαρχος που υλοποιήθηκε στην πρώτη μας θητεία.Οι χώροι θα μετατραπούν σε χώρους πολιτισμού και αναψυχής, ήπιων δραστηριοτήτων και αθλητισμού. Ο μεγάλος μας στόχος στην επόμενη θητεία είναι να δημιουργήσουμε κλειστό εκθεσιακό κέντρο στο χώρο της εμποροπανήγυρης  όπου θα οργανώνονται  στον περιβάλλοντα χώρο η παραδοσιακή μας Εμποροπανήγυρη και στο στεγασμένο η Εμποροβιοτεχνική Έκθεσης Πιερίας. Φυσικά από το σχεδιασμό μας δεν λείπει η παραποτάμια διαδρομή του Πέλεκα και η ήπια αξιοποίησή του, με   χρηματοδότηση από την  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων  με 2,5 χιλιόμετρα  ποδηλατόδρομο, έξυπνα παγκάκια, υπαίθρια γυμναστήρια, δημοτικό αναψυκτήριο, διοργάνωση festival».

ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Ιδιαίτερα θερμή η υποδοχή που επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Νεοκαισάρειας στον Δήμαρχο Κατερίνης. Σε μια ιδιαίτερα μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του χωριού ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις και τα έργα που έγιναν στην περιοχή αλλά και στον προγραμματισμό για την επόμενη δημοτική περίοδο. 
Έκανε ειδική αναφορά στην διαδικασία που ήδη ξεκίνησε για την παραχώρηση του στρατοπέδου της περιοχής από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας στο Δήμο Κατερίνης, στην ανάδειξη του Μουσείου του Μαστόδοντα και στις παρεμβάσεις που θα γίνουν με την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και τη δημιουργία κυκλικού κόμβου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου