Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Ο Trans Continental Race περνά απο Πιερία!

 Γνωρίζατε ότι :  Ο Trans Continental Race (TCR)  είναι ένας από τους μεγαλύτερους  και πιο δύσκολους αυτό- οργανωμένους αγώνες ποδηλασίας στον  κόσμο, που γίνεται  κάθε φορά σε διαφορετικές χώρες !  Η διαδρομή ξεκίνησε  φέτος από το  Βέλγιο στις 23 Ιουλίου  .περνά από Ιταλία, Σλοβενία, Αλβανία και τερματίζει στην Ελλάδα  , Θεσσαλονίκη (αφού περάσουν από Καλαμπάκα)  και είδη οι πρώτοι ποδηλάτες & ποδηλάτισσες  περνάνε από την Πιερία  για να τερματίσουν μετά από  +3500χλμ (!!!)

Η συνηθισμένη απόσταση αυτού του αγώνα είναι από 3500 μέχρι 4500 χλμ . Οι πρώτοι ποδηλάτες τερματίζουν σε 8-9 ημέρες ενώ οι τελευταίοι μέχρι και σε περισσότερο από δύο εβδομάδες  ! Περιλαμβάνει κάθε είδους  έδαφος από άσφαλτο μέχρι χοντρό χαλίκι ! Κάθε ποδηλάτης μπορεί να ακολουθήσει όποια διαδρομή-δρόμο θέλει  , να κάνει όσα χιλιόμετρα θέλει την ημέρα ,να ξεκουράζεται όσο θέλει ,με την προϋπόθεση να περνάει υποχρεωτικά  από  κάποια προκαθορισμένα σημεία  έλεγχου και ειδικές διαδρομές,   που έχει οριοθετήσει η διοργάνωση ,  και φυσικά να τερματίσει στο τέλος το συντομότερο  !  

Βέλγος ποδηλάτης σταμάτησε να μας πεί μια καλημέρα και για  ένα κρύο νερό στο  EXTREME Κατερίνης ! Τα ποδήλατα που χρησιμοποιούν  είναι τα περισσότερα,  αγωνιστικά τύπου Gravel. Οι συμμετοχές φέτος είναι περίπου 350 από όλο τον κόσμο και συμμετέχει  ένας τουλάχιστον Έλληνας .

 Αυτές τις ημέρες εάν δείτε κατάκοπους και ηλιοκαμένους ποδηλάτες και …ποδηλάτισσες στην  Πιερία  είναι από τον TCR  , κατευθύνονται από Καλαμπάκα προς Θεσσαλονίκη !

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα :  https://www.transcontinental.cc/

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ /ΜΤΒ  LEADER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου