Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Στα "πάτρια εδάφη" ο παλιός αρχισκόρερ του Αιγινιακού Κ. Τζιώπης

Του Γιώργου Καρανικόλα 

Ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς, που φόρεσαν τη φανέλα του Αιγινιακού ήταν αναμφισβήτητα ο Κυριάκος Τζιώπης.

Ο πρώην παίκτης της Πύδνας Κίτρους, γεννήθηκε το 1963  και αγωνίστηκε στην ομάδα του Αιγινίου, σε δύο θητείες συνολικά επτά χρόνια τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, έχοντας σπουδαίες επιδόσεις στο σκοράρισμα, αφού πέτυχε περίπου 100 γκόλ και καταγράφοντας πολυετή και ιδιαίτερα σημαντική καριέρα, με το νούμερο 9 στην πλάτη.

Αξίζει ν' αναφέρουμε ότι στις δύο ανόδους σε Δ' εθνική κατηγορία ( 1986-87 ) και Γ' εθνική κατηγορία ( επαγγελματική τη σεζόν 1988-89 ) καθώς και ενδιάμεσα την  περίοδο 1987-88, όταν ο Αιγινιακός κατάφερε να παραμείνει στη Δ' εθνική κατηγορία ( έπεφταν οι14 από τις 20 ) στο μπαράζ του Πολυκάστρου ( 1-0 τον Αχιλλέα Τριανδρίας ), ο  βραχύσωμος εξαιρετικός κανονιέρης ήταν από τους διακριθέντες της πρώτης γραμμής των Αιγινιωτών  .

Σήμερα το πρωί ο Κυριάκος, που διαμένει  και εργάζεται στο Νταχάου της Άνω Βαυαρίας στη Γερμανία βρέθηκε με άδεια στην Ελλάδα και δεν ξέχασε να περάσει από το Αιγίνιο, όπου έζησε πολλά χρόνια για να δεί παλιούς φίλους και γνωστούς .

Φυσικά συναντήθηκε και με τον υπογράφοντα - φίλοι από τα παλιά - για καφέ στο COFFEE ISLAND, του βαφτισιμιού του και παλιού ποδοσφαιριστή του Αιγινιακού Στέφανου Μαγούδη ( απουσίαζε στη Θεσσαλονίκη ),  στην κωμόπολη της Βόρειας Πιερίας .

Αμφότεροι χαρούμενοι, θυμήθηκαν πολλά από το ... παρελθόν με περίσσια συγκίνηση,  ενώ τη συζήτηση μονοπώλησε όπως αναμένονταν ο Αιγινιακός του σήμερα, τον οποίο ο παλαίμαχος άσσος τον υπεραγαπά και τον υπηρέτησε πιστά, όσο λίγοι  . 

Αρχείο: Γιώργου Καρανικόλα 

Ο Αιγινιακός της Γ' εθνικής κατηγορίας της σεζόν 1989-90 σε πήρε ρόστερ,  ο Κυριάκος Τζιώπης διακρίνεται καθήμενος δεύτερος από δεξιά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου