Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

52ο Φεστιβάλ Ολύμπου-παιδικό θέατρο «Το Παραμύθι Δίχως Όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα

  Παράσταση παιδιού θεάτρου εντάσσει κάθε χρόνο στο πρόγραμμά του ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου. Έτσι και φέτος στο 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε μικροί και μεγάλοι μια διαχρονική παράσταση «Το Παραμύθι Δίχως Όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα, σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.  

  Παρουσιάζεται την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, στις 9:00 μ μ στο αρχαίο θέατρο Δίου. Η γνωστή καλλιτέχνης Κάρμεν Ρουγγέρη που τιμά κάθε χρόνο με την παρουσία το Φεστιβάλ Ολύμπου, σε συνδυασμό με την ποιότητα των δημιουργιών της, προδικάζουν μια παιδική θεατρική παραγωγή υψηλού επιπέδου.

Το έργο

Η παράσταση «Το Παραμύθι Δίχως όνομα» από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα. Ένα έντεχνο, διαχρονικό παραμύθι, όπου η πατρίδα και τα δεινά της, μεταφέρονται με έναν εύληπτο και μαγικό τρόπο.

Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων ο Αστόχαστος γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο.  Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση.  Όπως είναι φυσικό σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει. Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει! Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει.  Με βοηθό την μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα.

Το βασιλόπουλο, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, θα μπορούσε να είναι ο νέος Έλληνας που βρίσκει τη δύναμη και τον τρόπο ώστε να ξαναγεννηθεί η πατρίδα του. Είναι ένα έργο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή, που σίγουρα θα διασκεδάσει τα παιδιά, αλλά συγχρόνως θα τα διδάξει με έμμεσο τρόπο, μια που μιλάει για τις αξίεςτης εργασίας, της δικαιοσύνης, της προσπάθειας, της ανδρείας, της συλλογικότητας σε αντίθεση μετην τεμπελιά, την αδικία, την παραίτηση, τη δειλία και τον ατομισμό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο-Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνοθεσία: Χριστίνα Κουλουμπή, Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή


Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση, Video Art:  Αντώνης Δελαπόρτας  

Στίχοι & επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Τσουρουνάκης

Υπεύθυνη περιοδείας: Ελένη Καρτάση

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Κουλουμπή, Ελένη Ζιώγα, Γιάννης Νικολάου, Μελίνα Σπετσιέρη, Νεκτάριος Φαρμάκης, ΚατερίναΓεωργάκη, Αυγουστίνος Ρεμούνδος κ.α.

  Η τιμή εισιτηρίου (γενική είσοδος) από 15 ευρώ είναι πλέον στα 12 ευρώ. Τα παιδιά άνω των δύο ετών πληρώνουν εισιτήριο 12 ευρώ.

  Διάθεση viva.gr

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

1. Βιβλιοπωλείο «ΜΑΤΙ» Κατερίνη Πιερίας, Αβέρωφ 4 (2351031275)

2. Βιβλιοπωλείο «ΝΕΣΤΩΡ» Κατερίνη Πιερίας, Κανάρη 5 (2351036024)

3. Βιβλιοπωλείο «1900» Κατερίνη Πιερίας, Βασιλείου Β. 2 (2351028900)

4. Βιβλιοπωλείο «ΣΑΒΒΙΔΗΣ» Κατερίνη Πιερίας, Μ.Αλεξάνδρου 47 (2351029380)

5. Τουριστικό κατάστημα « I love Olympos –ΚΑΨΑΛΗΣ», Αγ. Νικολάου 24 Λιτόχωρο Πιερίας (2352083400)

6. «Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας Πιερίας (2352042606)

Τα εισιτήρια που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώλησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της παράστασης.

Τα σημεία προπώλησης δε δέχονται χρηματικές συναλλαγές μέσω POS  (χρήση τραπεζικής κάρτας), μόνο μετρητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου