Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

52ο Φεστιβάλ Ολύμπου-χορός Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός

«Η ανάσα του κόσμου» στο αρχαίο θέατρο Δίου

  Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Υπουργείο Πολιτισμού υλοποιεί από 5 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2023, το φιλόδοξο και πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική κρίση και τις συντριπτικές επιπτώσεις της για το παρόν και το μέλλον του πλανήτη.

  Φέρει τη γενική ονομασία «Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός».

  Το 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου, εντάσσει στο πρόγραμμά του και φιλοξενεί το διήμερο 22 και 23 Αυγούστου 2023, στις 9:00 μ μ στο αρχαίο θέατρο Δίου, μία από τις εβδομήντα παραγωγές του θεσμού. 

 Πρόκειται για την ομάδα σύγχρονου χορού YELPdanceco (Ούρλιασμα Χορού), η οποία θα παρουσιάσει το νέο χορογραφικό έργο της Μαριέλας Νέστορα «Η ανάσα του κόσμου» -breathinginthebreathofothers -dreaminginthedreamofothers(αναπνέοντας την ανάσα των άλλων - ονειρεύομαι στο όνειρο των άλλων.)

Το χορογραφικό έργο

Το νέοχορογραφικό́ έργο της Μαριέλας Νέστορα / YELP danceco. εστιάζει στην αναπνοή- ως τη βιωματική σχέση του σώματος με τον κόσμο.

Σε ένανκλιματικά́ μεταβαλλόμενοκόσμο, τα φυτά είναι οι πιο σημαντικοί μας συν-κάτοικοι. Βρισκόμαστε σε μια σχέσηκαθολικήςαμοιβαιότηταςμαζί́ τους. Εισπνέουμε το οξυγόνο που εκπνέουν και εισπνέουν το διοξείδιο που εκπνέουμε. Πώς μπορούμε να ανακινήσουμε τις οικολογικέςσυγγένειες που καλλιεργούν τις έννοιες της φροντίδας και της αμοιβαιότητας; 

Τρεις χορευτές και τρεις μουσικοί συνυφαίνουν τη δημιουργία που αναδεικνύει την αναπνοή ως κόμβο βιολογικό, ψυχολογικό, υπαρξιακό και πνευματικό καθώς διερευνά τρόπουςσυνύπαρξης και αλληλεπίδρασης μεταξύ διαφορετικών σωμάτων. «Η ανάσα του κόσμου»συντονίζεται χρονικά με τη δύση του ηλίου, ευαισθητοποιεί την εν συναίσθηση και υπογραμμίζει το μοναδικό της αντίληψης του κάθε θεατή. 

Ο εφήμερος ‘οργανισμός’ της παράστασηςγίνεταιαντιληπτός, ως μέροςενόςάλλου- μεγαλύτερου οικοσυστήματος και η «Η ανάσα του κόσμου» ενεργοποιείται ως εμπειρία αλλά και ως σύναξη διαφορετικών ειδών. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα

Συν-δημιουργία/ Ερμηνεία: Ιωάννα Τουμπακάρη, Γιάννης Τσιγκρής, ΠαγώναΜπουλμπασάκου

Σχεδιασμός ήχου/ Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Ανάργυρος Δενιόζος 

& δύο μουσικοί επί σκηνής

Κοστούμια: Ελευθερία Αράπογλου-DIGITARIA

Φωτογραφίες: Μυρτώ́ Αποστολίδου

Σχεδιασμόςαφίσας: ΜαρίαΈλενα Μύρκα

ΕκτέλεσηΠαραγωγής: KART productions, Μαίρη Ξανθοπουλίδου, Αναστασία Καβαλλάρη

  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου