Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Βιωματικά εργαστήρια στο πλαίσιο της ενότητας «Λόγου και τέχνης παίδευσις» του 52ουΦεστιβάλ Ολύμπου

Το 52 ο Φεστιβάλ Ολύμπου συνεχίζει τις καλλιτεχνικές του εκδηλώσεις. Μία ξεχωριστήενότητα του Φεστιβάλ είναι τα βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα οποία οργανώνεικαι φέτος για έκτη συνεχή χρονιά τo «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων “DeepEyes”» (Ε.Π.Δ.) του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Τα προγραμματισμένα βιωματικά εργαστήρια απευθύνονται σε νέους και νέες καιεντάσσονται στην ενότητα «Λόγου και Τέχνης παίδευσις» του ΟΡ.Φ.Ε.Ο., η οποία για φέτοςείναι αφιερωμένη στον Ισπανό ποιητή Federico García Lorca (1898-1936).

Το πρώτο εργαστήριο είχε τίτλο «Παραδοσιακές μουσικές της Μεσογείου» καιπραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουλίου 2013 με εμψυχωτή τον πολύπλευρο μουσικόΔημήτρη Καραμούζα, ο οποίος διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην οργανική παραδοσιακήμουσική και άριστη γνώση της δυτικής μουσικής. 

Ο Δ. Καραμούζας είναι τακτικόςσυνεργάτης του Ε.Π.Δ. και έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια παρόμοιαβιωματικά εργαστήρια, όπως για παράδειγμα το 2021 το εργαστήριο με τίτλο «Γνωριμία μετα παραδοσιακά όργανα» και το 2022 με τίτλο: «Εισαγωγή στο πολυφωνικό τραγούδι». 

Τοφετινό εργαστήριο αφορούσε τη γνωριμία με την παραδοσιακή μουσική της Μεσογείου καιτους κοινούς μουσικούς τρόπους και μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται από τους μεσογειακούς λαούς με ειδική αναφορά στη μουσική ερμηνεία των θεατρικών έργων του Λόρκα.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν άλλα δύο βιωματικά εργαστήρια. Το πρώτο τοΣάββατο 19 Αυγούστου 2023 με τίτλο:«Σύγχρονες δραματουργικές οπτικές της γυναικείας ταυτότητας στο έργο του Λόρκα» από τους δημιουργούς της θεατρικής παράστασης «Γέρµα – el cuerpo muerto» και το δεύτερο το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 με τίτλο:«Συνθέτοντας μουσικά ηχοτοπικά περιβάλλοντα» από τον συνθέτη και sound artistΔημήτρη Μπάκα.


Οι καλλιτεχνικές δράσεις του Ε.Π.Δ. ολοκληρώνονται την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30Αυγούστου 2023 με τη θεατρική παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» τουΦεδερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Δίον στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.

Υπεύθυνος των βιωματικών εργαστηρίων και των καλλιτεχνικών δράσεων είναι ο Δρ Ιστορίας της Τέχνης, ΝικόλαοςΓραίκος.

INFO: https://ergpoldrast.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου