Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Αύξηση των τουριστών που φτάνουν οδικώς στην Πιερία

 Με πληρότητες στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που ξεπερνούν κάθε προσδοκία, ο νομός Πιερίας, αναδεικνύεται σε ιδανικό προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Παύλος Σαρόγλου μεταφέρει το κλίμα από την Σκάλα της Κατερίνης στην Πιερία.

Οι επισκέπτες που επιλέγουν την περιοχή, είναι κυρίως Βαλκάνιοι λόγω προσβασιμότητος από το οδικό δίκτυο, αν και η οδήγηση π.χ. από την Ρουμανία είναι μια δύσκολη υπόθεση. Πολλές ώρες ταξίδι και κάπου στα σύνορα τρείς και τέσσερις ώρες καθυστέρηση είναι ο μέσος όρος παραμονής για τον έλεγχο των διαβατηρίων. Όλοι βεβαίως γνωρίζουν την διαδικασία ελέγχου, η οποία δεν μπορεί να χαλαρώσει σε εποχές που επιχειρείται η διέλευση των συνόρων, όχι αναγκαστικά από τουρίστες.

Επιπλέον, οι επιχειρηματίες του τουρισμού συνεχίζουν να μιλούν για επίσπευση των εργασιών που εκτελούνται στην εθνική οδό προς Κατερίνη, αναγκαίων για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων επί του οδοστρώματος.

Σημειώνεται ότι προέχει η ασφάλεια των ανθρώπων και ουδείς εκ των τοπικών φορέων, που ενδιαφέρονται για την κερδοφορία των επιχειρήσεων, θα λογοδοτήσει σε περίπτωση ενός ατυχήματος ή δυστυχήματος. Θα καταλογίσουν τις ευθύνες στις αρχές.   

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην Πιερία άρχισε η περιπολία των αστυνομικών με ποδήλατα, κάτι που ζητούσαν όλοι οι αρμόδιοι. Σε δυο βάρδιες, έξι αστυνομικοί περιπολούν στην παραλία, όπου συνήθως σημειώνονται κρούσματα κλοπών.

Εκείνο που προβληματίζει είναι ότι η επίβλεψη των παιδιών στην παραλία, ενίοτε γίνεται ευθύνη των αστυνομικών, λόγω της ελαφρότητας κάποιων γονέων, που χαλαρώνουν δίπλα στην θάλασσα, ξεχνώντας την μέγιστη ευθύνη τους προς τα παιδιά τους.  

  www.ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου