Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - 146 Χρόνια Προσφοράς

 10 Ιουνίου 1877- 10 Ιουνίου 2023

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877, με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας. Από τη στιγμή της ίδρυσής του αναγνωρίσθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και σήμερα αποτελεί μέρος της «οικογένειας» του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. 

Η ιστορική πορεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι συνώνυμη της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.Από το 1877 μέχρι σήμερα, με βαθιά ανθρωπιστικά ιδανικά και με αίσθημα ευθύνης,ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρόςήταν και είναι παρών στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας όπως οι Βαλκανικοί πόλεμοι, η Μικρασιατική καταστροφή, ο Α’καιο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος και η Γερμανική Κατοχή καθώς και σε περιόδους κρίσεων και φυσικών καταστροφών που έπληξαν τη Χώρα μας.

Η πραγματική ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού γράφεται καθημερινά από την ευρεία και πολυδιάστατη προσφορά, αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια του προσωπικού και των εθελοντών του, του Τομέα Υγείας, του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών και του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας.

«Ο ερυθροσταυρίτης είναι αυτός που θέτει το εγώ κάτω από το εμείς».

Τα τελευταία χρόνια, ο Ε.Ε.Σ βρέθηκε δίπλα σε κάθε ευάλωτο συνάνθρωπο αντιμετωπίζοντας τεράστιες προκλήσεις εντός και εκτός συνόρων, όπως η πανδημία COVID-19, οι φυσικές καταστροφές, αλλά και η τεράστια ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και Συρία.

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ΚατερίνηςτοΣάββατο 10 Ιουνίου, θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 10 το πρωί,για να τιμήσει τα 146 χρόνια αδιάκοπης προσφοράς, σε μία ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων σε θέματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς,επίδειξης Α’ Βοηθειών παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το έργο και τις δράσεις του.

Μαζί μας θα βρίσκονται ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας, με τους Εθελοντές τους σε μία κοινή προσπάθεια πρόληψης και προαγωγής της υγείας, με ενημέρωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και μετρήσεις σακχάρου και τον Εθελοντή Δότη  Μυελού των Οστών.

Χρόνια πολλά! 146 χρόνια Προσφοράς & Αλληλεγγύης.

Συνεχίζουμε….όσο υπάρχουν άνθρωποι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου