Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Εκπαιδευτική επίσκεψη παιδιών Ρομά στο πλαίσιο λειτουργίας του θεματικού πάρκου

«Ελάτε να παίξουμε τους άθλους του Ηρακλή – Γίνε και εσύ ένας μικρός Ηρακλής» στο Δημοτικό Πάρκο

«Ελάτε να παίξουμε τους άθλους του Ηρακλή – Γίνε και εσύ ένας μικρός Ηρακλής» τιτλοφορείται η εκπαιδευτική δράση αθλητικών δραστηριοτήτων - παιχνιδιών  για μαθητές σχολείων, που επισκέπτονται το Θεματικό Πάρκο “Οι 12 άθλοι του Ηρακλή”. Αφετηρία χτες, με την εκπαιδευτική επίσκεψη παιδιών ΡΟΜΑ, μέσω του Κέντρου Κοινότητας – Παράρτημα ΡΟΜΑ. 

Τη δράση οργάνωσε η Αντιδημαρχία Αθλητισμού -  Αυτοτελές Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Κατερίνης. 

Τα παιδιά, τα οποία υποδέχτηκαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Γραμματικόπουλος και στελέχη του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης ξεναγήθηκαν στο θεματικό πάρκο, ενώ συμμετείχαν με κέφι και ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν στα εξής παιχνίδια:

Ζώνη της Ιππολύτης (παιχνίδι ταχύτητας και αντίληψης, κυνηγητό σε οριοθετημένο χώρο),

Στυμφαλίδες όρνιθες (παιχνίδι στόχου),                          

Τα μήλα των εσπερίδων (παιχνίδι ταχύτητας και ευφυίας)

Ο κέρβερος του Άδη (παιχνίδι δύναμης)

Η Λερναία Ύδρα (παιχνίδι ανάπτυξης συνεργασίας-εμπιστοσύνης, αντίληψης χώρου και δύναμης).

Οι μικροί μαθητές με «όπλο» τη φαντασία τους μεταφέρονται πίσω στο μύθο και στο χρόνο και μέσα από το παιχνίδι προσομοιάζουν είτε με τον Ηρακλή είτε με άλλο ήρωα των άθλων του. Σκοπός των δράσεων, πέρα από την ανάπτυξη των ψυχοκινητικών ικανοτήτων των παιδιών είναι η πρόταξη της χαράς της συμμετοχής χωρίς το άγχος της νίκης. Επίσης, η καλλιέργεια αρετών όπως: το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, η επικοινωνία, η αλληλοβοήθεια, η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση. Τέλος, η προτροπή για ενεργό αθλητική δράση-δια βίου άσκηση, σεβασμό προς τους άλλους συμμετέχοντες και τους κανόνες των παιχνιδιών


Με αφορμή τη δράση,  ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Ευστάθιος Κεραμιδιώτης, σημειώνει:«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχουν συνέργειες και συνεργασίες, μεταξύ των υπηρεσιών μας στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά, στον αστικό ιστό. Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας, Παράρτημα Ρομά και του Αυτοτελούς Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Κατερίνης, για την αξιοπρόσεκτη δράση που οργάνωσαν». 

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Κώστας  Γραμματικόπουλος τονίζει: «Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΚ για την αποδοχή της πρότασής μας και τη συνεργασία στο σχεδιασμό αυτής της δράσης. Ως Αντιδημαρχία Αθλητισμού πιστεύω μας είναι ότι το αθλητικό ιδεώδες πρέπει να απευθύνεται σε όλη τη κοινωνία. Είμαστε ανοικτοί για το σχεδιασμό και υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων για τη κοινότητα Ρομά του Δήμου μας».

Οι αθλητικές δραστηριότητες - παιγνίδια θα υλοποιηθούν και τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα στις 23, 24  και 25 Μαΐου, σε συνεργασία με τα σχολεία που θα επισκεφτούν τότε το Φεστιβάλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου