Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Νίκες στην Αργεντινή οι παλαιστές των Ολύμπιων Κατερίνης

Με τρεις νίκες μέσα  στην όμορφη χώρα της Λατινικής Αμερικής την Αργεντινή και πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της το  Buenos Aires οι πρωταθλητές των Ολυμπίων Κατερίνης και της Εθνικής μας ομάδας Γκιρνης Ραφαήλ και Χρυσιδης  Αχιλλέας κατάφεραν (στην πρώτη φάση του παγκόσμιου πρωταθλήματος) απέναντι σε  πολύ δυνατούς αντιπάλους με  τρεις νίκες και τρεις ήττες να παραμείνουν στους 8 καλύτερους αθλητές του κόσμου στην κατηγορία των+90 κιλών πάλης στην άμμο και να διεκδικούν ακόμα την πρόκριση τους στους παγκόσμιους αγώνες παράκτιων αθλημάτων στο Μπαλί υπό την αιγίδα της Ολυμπιακής Επιτροπής .

Το υπέροχο αυτό αρχαιοελληνικο  άθλημα και παράδοση του τόπου μας φιλοξένησε η λάτρης γενικά του αθλητισμού  χώρα της νοτιας Αμερικής από 5 έως 9 Μαϊου 

Ο Γκίρνης Ραφαήλ επιβλήθηκε στον πρώτο γύρο στους  Ιάπωνα και Πορτορικανου πρωταθλητή και στην συνέχεια ηττήθηκε από τον Ούγγρο και τον Γάλλο αντίπαλο του .

 Ο Αχιλλέας Χρυσίδης επιβλήθηκε επί του Αργεντινού αντιπάλου του και ηττήθηκε από τον Αζερο πρωταθλητη. Η Εθνική ομάδα χάρισε και άλλες πολύ καλές εμφανίσεις και νίκες από τους υπόλοιπους αθλητές της  Σαμαρτσίδη Χρήστο,την Ζαχείλα Στεφανία και Πιτσιάβα Αικατερίνη.

 
Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας πάλης στην άμμο ήταν ο Μπαταλας Βασίλης  δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση και την επίτευξη των στόχων παραμονής στην 8αδα και των 5 αθλητών της Εθνικής ομάδας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου