Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και Π.Ο.Τ.Α.Π. στοχεύουν στην ανάδειξη του πολυμορφικού τουριστικού προϊόντος της Πιερίας

Διήμερη επίσκεψη στην Πιερία πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 6 και7 Μαΐου,  ο Καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Χρήστος Βασιλειάδης, που ειδικεύεται σε θέματα τουριστικού μάρκετινγκ, κατόπιν πρόσκλησης της  Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου και του Προέδρου του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) και της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίαςκ. Ηρακλή Τσιτλακίδη. 

Τον καταξιωμένο Καθηγητή  καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά η σημερινή επίσκεψη του κ. Βασιλειάδη.  Η Πιερία με τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία της, το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της, τις δυνατότητες που παρέχει για διάφορες δραστηριότητες στη φύση, τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές τοπικές γεύσεις, καλύπτει ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων. Σταθερή επιδίωξη μας είναι η καθιέρωση της Πιερίας, ως προορισμού τεσσάρων περιοχών, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η διασύνδεσή τους με το πολυμορφικό τουριστικό προϊόν του νομού».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του o Καθηγητής κ. Χρήστος Βασιλειάδης συνοδευόμενος από τον Συντονιστή του Π.Ο.Τ.Α.Π. και υπ. Διδάκτωρ Τουρισμού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Βασίλειο Δήμουκαι τον Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κ. Βαγγέλη Καραβαγγέλη, ήρθε σε επαφή με τις μοναδικές ομορφιές που προσφέρει η περιοχή και  βίωσε ιδιαίτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί  στα βασικά σημεία ενδιαφέροντος της Πιερίας,  όπως το αρχαιολογικό πάρκο και μουσείο του Δίου, την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης, το Κέντρο Πληροφόρησης της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου κ.ά.  

Παράλληλα πήρε μια  γεύση της ομορφιάς, των μύθων και των θρύλων που κρύβει το ξακουστό βουνό του Ολύμπου, ενώ δοκίμασε κάποιες από τις δραστηριότητες που προσφέρει ο ορεινός όγκος.


Τέλος η φιλοξενία επιφύλαξε  μία μοναδική εμπειρία στον Καθηγητή καθώς επισκέφτηκε ένα τοπικό οινοποιείο στη σκιά του Ολύμπου και στις παρυφές των Πιερίων, όπου μετά την αποκάλυψη των μυστικών και της διαδρομής που διανύει το σταφύλι από τον αμπελώνα έως την μετατροπή σε οίνο και την εμφιάλωση του, ακολούθησε οινογευσιγνωσία που συνοδεύτηκε αποκλειστικά από τοπικά, χειροποίητα εδέσματα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Καθηγητή κ. Βασιλειάδη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευρύτερη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Π.Ο.Τ.Α.Π.με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε θέματα τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου εξέφρασε τη διάθεσή της για συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας  στον τομέα του τουρισμού, δηλώνοντας ότι μια τέτοια συνεργασία θα  δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν του νομού  και θα συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της Πιερίας, στην αναβάθμιση και τη βελτίωση των προσφερόμενων ψηφιακών υπηρεσιών της και την προσέλκυση περισσότερων χρηστών τέτοιου είδους υπηρεσιών αλλά και τουριστών νέας γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου