Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Τέσσερα χρόνια “χωρίς” τον Σωκράτη Σκούφα

 Συμπληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή 19 Μαΐου τέσσερα χρόνια από την ημέρα που ο "εμβληματικός" Κατερινιώτης προπονητής Σωκράτης Σκούφας "έφυγε" από την ζωή.

Ο Σωκράτης Σκούφας άφησε πίσω του μεγάλο έργο και σπουδαία παρακαταθήκη για το άθλημα, το οποίο υπηρέτησε από τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα και το βοήθησε τα μέγιστα, αρχικά ως αθλητής -πριν ακόμα ιδρυθεί η Ομοσπονδία- και μετέπειτα ως προπονητής.

Στα χέρια του ανδρώθηκαν και αναδείχθηκαν μεγάλες προσωπικότητες, αθλητές όπως οι Σάββας Καρυπίδης (Ολυμπιονίκης με κλήση και στην Μικτή κόσμου), Γιάννης Λαζαρίδης, Γιώργος Μαστορογιάννης, Γιώργος Ασαρίδης, Δημήτρης Δημητρούλιας, Στέφανος Σουγγάρας, Νίκος Βουτσάς, Γιώργος Παρούσης, Στέφανος Βελιτσιάνος, Παναγιώτης Αθανασιάδης, Παναγιώτης Σαμλίδης, Ηλίας Νταρλαγιάννης και εκατοντάδες άλλοι αθλητές που διέπρεψαν σε πολύ υψηλό επίπεδο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, στα Εθνικά μας συγκροτήματα ενώ αρκετοί συνεχίζουν με επιτυχία και ως προπονητές.

Γεννημένος νικητής και πεισματάρης ως το τέλος ο Σωκράτης Σκούφας, ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής και τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας “έφυγε” από την ζωή το πρωί της 19ης Μαΐου το 2019 σε ηλικία 59 ετών, έχοντας δώσει μεγάλη μάχη με τον καρκίνο για περισσότερα από οκτώ χρόνια, στα οποία δεν έλειψε ούτε μια στιγμή από τον πάγκο του “αγαπημένου” του Αρχέλαου Κατερίνης, τον οποίο επανέφερε –παρά τα προβλήματα υγείας- στην Handball Premier δύο φορές το 2013 και το 2015.

Συνέδεσε το όνομα του με την ομάδα της γενέτειρας του και την οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες, παίζοντας σε πολλούς τελικούς, στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών το 1994, στο Πανελλήνιο Εφηβικό το 1996, στα Πανελλήνια Παίδων (1994, 1995, 1996, 1997) και στα Κύπελλα Ευρώπης πέντε συνεχόμενα χρόνια (1993-1997).

Διετέλεσε επίσης Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών και της Εθνικής Παίδων, ενώ πέρασε και από τους πάγκους του Άλκέτα Αλεξάνδρειας, του Άρη Θεσσαλονίκης (Άνδρες – Γυναίκες) και του ΒΑΟ Θεσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου