Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

«Θέλω, Ελπίζω και Μπορώ τον κόσμο ν’ αλλάξουμε με τον αθλητισμό» (βίντεο)

 ΤΟ 1Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «PIERREDECOUBERTIN»

ΣΤΑ «ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ»

ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΤΗΣ Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥ 17ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μια απίστευτη παρέα πέντε αγοριών της Ε’ τάξης του Δημοτικού, που επέλεξαν να εκφράσουν τη φαντασία, το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους μέσα από τη μουσική δημιουργώντας τη μπάντα «Τα Σκασμένα Λάστιχα»,κατέκτησαν το 1ο Βραβείο του 1ου Πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμούμε τίτλο: «Θέλω, ελπίζω, μπορώ πως μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο με τον αθλητισμό».

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή «PIERREDECOUBERTIN» («Πιερ ντε Κουμπερτέν») της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου με στόχο την ανάδειξη των ολυμπιακών αξιών. «Τα Σκασμένα Λάστιχα» κέρδισαν το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Δημιουργία Τραγουδιού», ενώ ο διαγωνισμός αφορούσε συνολικά 4 κατηγορίες («Εικαστική σύνθεση», «δημιουργία πρωτότυπου παιχνιδιού αφιερωμένου στις αξίες που πρεσβεύει ο ΠΙΕΡ ΝΤΕ ΚΟΥΜΠΕΡΤΕΝ» και «Δημιουργία λογοτεχνικού κειμένου ή παραμυθιού ή δοκιμίου», επίσης»). Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 7 Ιουνίου.

Οι μαθητές, κατ’ αλφαβητική σειρά, Γιάννης Αναστασιάδης (ηλ. κιθάρα – τραγούδι), Άγγελος Βαρμάζης (μπάσο), Βαγγέλης Πεταλωτής (τραγούδι), Γιάννης Φιλιππίδης (πιάνο) Αντώνης Χρυσόπουλος (ντραμς), έγραψαν τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν οι γονείς των παιδιών στην δασκάλα της πληροφορικής Βάγια Τυρέλη η οποία ενημέρωσε, ενθάρρυνε και στήριξε τη συμμετοχή στο διαγωνισμό αλλά και στον Διευθυντή Δημήτρη Μπόζογλου για την υποστήριξή του.


Μπορείτε ν’ ακούσετε το τραγούδι στο λινκ: 

https://youtu.be/ME_M3xBDxLc

Οι στίχοι: 

Πόλεμοι και τσακωμοί γίνονται πάνω στη γη

δάκρυ χύνεται πολύ,

μα θα ‘ρθει κάποτε η στιγμή…

Θέλω,Ελπίζω και Μπορώ

να ‘χω από κάπου να πιαστώ

Θέλω,Ελπίζω και μπορώ

τον κόσμο ν’ αλλάξουμε με τον αθλητισμό.

Σαν τον Πιερ ντε Κουμπερτέν,

πατέρα όλων των τερρέν,

τη φλόγα την Ολυμπιακή,

Θα υψώσουμε σ’ όλη τη γη!


Θέλω,Ελπίζω και Μπορώ

να ‘χω από κάπου να πιαστώ

Θέλω, Ελπίζω και Μπορώ

τον κόσμο ν’ αλλάξουμε με τον αθλητισμό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου