Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Άστατος ο καιρός και σήμερα Κυριακή 28/5

 Δεν αλλάζει το σκηνικό του καιρού ούτε και σήμερα, Κυριακή (28/05), καθώς αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη. Παρ' όλα αυτά, η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, φτάνοντας τοπικά ακόμα και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, αναμένονονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη και πρόσκαιρα, τις πρωινές ώρες, στις Κυκλάδες.

Ακόμα, στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα, τις πρωινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Επίσης, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα – τοπικά – 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και, από τις μεσημβρινές ώρες, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και, στα ανατολικά θαλάσσια, βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην ανατολική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες και, από τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, και στα υπόλοιπα, οπότε θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και – τοπικά – στα ανατολικά και στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου