Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Το 15ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου

  Η επίσκεψη των δύο τμημάτων του 15ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης στο Φεστιβάλ Πάρκου που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Κατερίνης, συνδύαζε την αναψυχή, την ψυχαγωγία και την εκπαιδευτική ενημέρωση των μικρών μαθητριών και μαθητών.

  Η νηπιακή κοινότητα του 15ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, συνοδευόμενη από την προϊσταμένη Κατερίνα Γελαστοπούλου και την επίσης νηπιαγωγό Στέλλα Ευαγγελοπούλου, αλλά και γονείς-κηδεμόνες των παιδιών για λόγους προστασίας, ξεναγήθηκαν στο θεματικό διαδραστικό δρώμενο με την μυθολογική αναφορά στους δώδεκα άθλους του Ηρακλή. Ξεναγός και αφηγήτρια των άθλων, η Παρασκευή Φουντούκα. 

  Του προσώπου που απεικονίζει την εικόνα ενός ξεχωριστού ήρωα στην αρχαία Ελλάδα, προσώπου μοναδικού και συνάμα συνηθισμένου, του προικισμένου θεού και ανθρώπου επιλεγμένου να δοκιμαστεί σε μια ιστορία δύναμης, βασάνων και εξιλέωσης. 

Παράλληλα οι μικροί μαθητές γνώρισαν μέσω περιήγησης στις δώδεκα θεματικές παραστάσεις των άθλων, το μυθολογικό αφήγημα σκηνογραφημένο καισχεδιασμένο με τον  χαρακτήρα των εικονικών αναπαραστάσεων. 

  Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την θεατρική παρακολούθηση των δώδεκα άθλων του Ηρακλή όπως παρουσίασε το δρώμενο,το θέατρο commediaτου Θανάση Μαργαρίτη. Ο κ. Μαργαρίτης είναι ο σκηνοθέτης και κειμενογράφος της παράστασης, την οποία απέδωσαν οι ηθοποιοί, Νίκος Ραφαηλίδης και Εύη Καζαντζίδου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου