Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Ο Δήμος Κατερίνης στη Γενική Συνέλευση εταίρων του έργου ETAPAS

Στη Γενική Συνέλευση του ETAPAS του προγράμματος HORIZON 2020, συμμετείχε ο Δήμος Κατερίνης, μαζί με ακόμη 13εταίρους από 8 χώρες της Ευρώπης.

Οι εργασίες της συνέλευσης διεξήχθησαν 19 και 20 Απριλίου και οι εταίροι του προγράμματος κατέθεσαν τα πολύτιμα συμπεράσματά τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ενώ ήταν και μια ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου.

Το ETAPAS επικεντρώνεται στην ηθική υιοθέτηση επαναστατικών τεχνολογιών (disruptive technologies)οι οποίες δύναται να αξιοποιηθούν, μεταξύ άλλων, στη δημόσια διοίκηση. Ο Δήμος Κατερίνης είναι πρωτοπόρος και πρωταγωνιστής στον τομέα αυτό στη χώρα μας και η συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση ήταν καταλυτική.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, διεξήχθη (21/4) διεπιστημονικό εργαστήριο με θέμα «Lessons learnt and Innovation Ecosystem». Στόχος του εργαστηρίου ήταν να απαντήσει στο ερώτημα αν μπορεί η δημόσια διοίκηση να εξελιχθεί σε μια πιο ευέλικτη διοίκηση με περισσότερα οφέλη στην κοινωνία και τον πολίτη. Από το διεπιστημονικό εργαστήριο προέκυψε ότι μέσα από το έργο ETAPAS και την εφαρμογή καινοτόμων και ευφυών τεχνολογιών ο στόχοςγια ευελιξία της δημόσιας διοίκησης με ένα πιο υπεύθυνο τρόπο, είναι εφικτός.

Το Δήμος Κατερίνης εκπροσώπησε στη Γενική Συνέλευση και στο διεπιστημονικό εργαστήριο η νομικός και επιστημονικός σύμβουλος του Δήμου, Ευγενία Τελμετίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου