Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

ΚΥΤΤΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ το νέο θεατρικό "παλατάκι" της Κατερίνης. Ο Θανάσης Μαργαρίτης παρουσίασε το νέο χώρο του Θεάτρου COMMEDIA

 Ένα πανέμορφο θεατρικό χώρο απέκτησε επιτέλους η Κατερίνη, αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του ηθοποιού και σκηνοθέτη Θανάση Μαργαρίτη… Μετά από 12 χρόνια πετυχημένης πορείας στην Κατερίνη, ήρθε η ώρα το Θέατρο COMMEDIA να μετεγκατασταθεί και να συνεχίσει να παράγει πολιτισμό, τόσο με θεατρικές παραστάσεις, θεατρικά εργαστήρια, όσο και με άλλες εκφάνσεις των τεχνών, όπως η μουσική, ο χορός, ειδικές εκδηλώσεις και παιδικές παραστάσεις για παιδιά τις Κυριακές, θεατρικά τμήματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. 

Πρόκειται για μια μεγάλη για τα μέχρι σήμερα δεδομένα της Κατερίνης θεατρική σκηνή, 150 θέσεων, μεγάλη σκηνή, άνετα καμαρίνια και παρασκήνια, χώρο εργαστηρίων και καφέ.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Θανάσης Μαργαρίτης, μαζί με τους συντελεστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, τεχνικούς, χορογράφους, παρουσίασε τον προγραμματισμό του, τα σχέδια και τις παραστάσεις τις οποίες ετοιμάζει.

«Η ζωή κρύβει εκπλήξεις και κανείς δεν ξέρει τις δυνατότητές του αν δεν τις δοκιμάσει. Όταν επέστρεψα από την Αθήνα το εγχείρημα φάνταζε ουτοπικό, να όμως που η σκληρή δουλειά και η αγάπη προς το θέατρο έφεραν την επιτυχία και η επιτυχία την εξέλιξη αυτή, ώστε να είμαι σε θέση να σας παρουσιάζω σήμερα αυτόν τον χώρο που νομίζω είχε ανάγκη η πόλη μας. Αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να προσφέρω. 

Είμαστε μια ιδιαίτερα δεμένη ομάδα, με πολλούς ταλαντούχους ηθοποιούς που δουλεύουμε σκληρά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το θέατρο COMMEDIA δεν είναι μόνο ένας χώρος πολιτισμού, αλλά και ένας χώρος-φυτώριο για την επόμενη γενιά καλλιτεχνών –ηθοποιών της Κατερίνης, με πολλά παιδιά που ξεκίνησαν από εδώ να έχουν περάσει σε δραματικές σχολές και να συνεχίζουν με πολλές υποσχέσεις. Είμαι περήφανος γι΄αυτό...

Ξεκινάμε με το έργο ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ γιατί μετά την πανδημία ο κόσμος έχει ανάγκη από το γέλιο, να χαρεί, να αποφορτιστεί από τον εγκλεισμό. Ήδη οι πρώτες ημέρες είναι SOLD OUT και αυτό είναι μια επιβράβευση. Η Κατερίνη, αναγνώρισε και αγκάλιασε την προσπάθεια όλων μας και αυτό που μένει σε μας είναι να ανταποδώσουμε με πολλές, ποιοτικές παραστάσεις για όλους…»

Στη συνέχεια ο κ. Μαργαρίτης παρουσίασε τους συντελεστές του έργου και τους συνεργάτες του οι οποίοι με τη σειρά τους μίλησαν για το εγχείρημα και τη συνεργασία τους. Ακολούθησε ξενάγηση των δημοσιογράφων  στους χώρους του Θεάτρου  COMMEDIA.

Η Stella Adler,  η Αμερικανίδα ηθοποιός και δασκάλα υποκριτικής είχε πει ότι : "Όταν στέκεσαι στη σκηνή του θεάτρου, πρέπει να έχεις την αίσθηση ότι απευθύνεσαι σε ολόκληρο τον κόσμο και πως αυτό που λες, όλος ο κόσμος πρέπει να το ακούσει…» 

Αυτό είναι το θέατρο, ένα κύτταρο πολιτισμού, φορέας αξιών και μηνυμάτων,   τόπος συσπείρωσης του συλλογικού πνευματικού και ψυχικού δυναμικού της κοινωνίας και πεδίο δημιουργικού διαλόγου, ελεύθερης έκφρασης και αντιπαράθεσης ιδεών, νοοτροπιών και προσδοκιών…Από την αρχαιότητα ως τα σήμερα, το θέατρο για εμάς τους Έλληνες, είναι ανυπόστατο κομμάτι του πολιτισμού, ιδεών και έκφρασης. Το πιο σημαντικό όμως είναι η συνέχεια. Η συνέχεια που χτίζεται σε στέρεα θεμέλια από την αγάπη ανθρώπων με μεράκι και πάθος, όπως ο Θανάσης Μαργαρίτης.

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συγγραφέας -blogger 

olymposvoice.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου