Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Διαχείριση του άγχους & της εξέτασης των μαθηματικών στις Πανελλαδικές εξετάσεις

-Ημερίδα για τους μαθητές Γ’ Λυκείου πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης 

Μαθητές της Γ΄ Λυκείου,  που θα εξεταστούν στα μαθηματικά προσανατολισμού, παρακολούθησαν την Ημερίδα με θέμα: «Διαχείριση του άγχους και της εξέτασης των μαθηματικών στο πλαίσιο των Πανελλαδικών εξετάσεων».

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης, ενώ συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Κατερίνης (Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων), τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας και τη Μαθηματική Εταιρεία/Παράρτημα Πιερίας. 

Στο επίκεντρο τέθηκε η αναγνώριση και η διαχείριση του άγχους των εξετάσεων, ενώ επισημάνθηκαν οι δεξιότητες ελέγχου του, στην πολύπλοκη διαδρομή έως τις εξετάσεις, καθώς και οι δυνατότητες αποφόρτισης των μαθητών και επίτευξης της ψυχικής τους ηρεμίας, με τελικό αποτέλεσμα την επιτυχημένη επίδοση. Έμφαση δόθηκε στους λόγους εμφάνισης του άγχους στους μαθητές κατά την διάρκεια των εξετάσεων, ενώ υπογραμμίστηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης: ψυχοθεραπεία, θετική επιβράβευση, ενίσχυση κ.λ.π.

Στη διάρκεια της ημερίδας χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Δημήτρης Βαϊνάς. Χαιρέτισαν επίσης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας, Γεώργιος Μακρής, ο Γενικός Γραμματέας του Παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρείας, Δημήτριος Γραμματικόπουλος. 


Εισηγήσεις στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποίησαν οι: 

-Ευαγγελόπουλος Αναστάσιος, Συντονιστής εκπαιδευτικού έργου μαθηματικών

-Καγκασίδου Άννα, Πρόεδρος του παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρείας

-Πάντζαλη Στυλιανή, μαθηματικός, βαθμολογήτρια Πανελλαδικών εξετάσεων

-Γράμπας Αντώνιος, μαθηματικός, βαθμολογητής Πανελλαδικών εξετάσεων

-Ρίντου Ελένη, ψυχολόγος

Την εκδήλωση συντόνισε η Μαρία Νταντάμη, ειδική σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου