Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Ξεκινά το μεγάλο έργο ύδρευσης στον Κορινό

Υπογράφτηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου, προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ

Ξεκινά το μεγάλο έργο –που αποτέλεσε πάγιο αίτημα των Κορινιωτών- της αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης Κορινού, μετά την υπογραφή της σύμβασης από τη ΔΕΥΑ Κατερίνης και την εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του έργου.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία της ΔΕΥΑ Κατερίνης, από τον δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο και τον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρείας. Παρόντες, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Σταύρος Χριστοφορίδης, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Κωνσταντίνος Γραμματικόπουλος, αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Στάθης Κεραμιδιώτης, ο πρόεδρος της ΤΚ Κορινού Γιάννης Μορθανάσης, καθώς και στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης.

Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τη ΔΕΥΑ Κατερίνης. Το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1,8 εκατομμύρια ευρώ και ο χρόνος περαίωσης των εργασιών ορίζεται σε 18 μήνες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

«Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλά κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον Κορινό, που επί πάρα πολλά χρόνια αποτελούσε «απαίτηση» των κατοίκων του, ώστε να πάψει η ταλαιπωρία τους από τις συχνές διακοπές στην υδροδότηση, ιδιαίτερα τους μήνες της τουριστικής περιόδου», τόνισε ο δήμαρχος. Ο κ. Κουκοδήμος, ευχαρίστησε τη διοίκησης και τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ, καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη συνεργασία, τονίζοντας πως το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε πρωταρχική δέσμευση της διοίκησής του, προς τους κατοίκους της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Αστέριος Μπουσνάκης, έκανε λόγο για έργο «απολύτως αναγκαίο» για την περιοχή και αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου, ώστε να επιτευχθεί η χρηματοδότησή του. «Η αντικατάσταση του δικτύου ήταν επιβεβλημένη, πέραν των προβλημάτων μειωμένης πίεσης, για λόγους που έχουν σχέση με την δημόσια υγεία, την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της περιοχής και την οικονομία του νερού.

Ο αγώνας της ΔΕΥΑΚ για τη βελτίωση των δικτύων σε όλο το Δήμο είναι καθημερινός, ώστε να διασφαλίσουμε την ποιότητα του νερού. Παράλληλα, η ΔΕΥΑ σχεδιάζει νέα έργα, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ορθή διαχείριση των υδάτων, ώστε να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής», δήλωσε ο κ. Μπουσνάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου