Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Δήμος Κατερίνης: «Θωράκιση» κατά της διάβρωσης των ακτών

-Ξεκίνησαν οι εργασίες προσάμμωσης για την προστασία των κτισμάτων στην Παραλία

Η προσάμμωση που είναι απολύτως απαραίτητη για την προστασία των κτισμάτων από τη διάβρωση των κτισμάτων στην Τ.Κ. Παραλίας ξεκίνησε σήμερα στο ύψος της προβλήτας. 

Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις που θα διαρκέσουν έως το τέλος Μαΐου είναι ενταγμένες στις επείγουσες εργασίες προστασίας κτισμάτων από τη διάβρωση των ακτών για την αντιπλημμυρική προστασία, ανάπλαση και ανάδειξη Κοινότητας Παραλίας. Όπως σημειώνουν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κατερίνης, οι εργασίες για να έχουν όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα υλοποιούνται σε μία φάση και όχι τμηματικά. 

«Εξασφαλίζουμε το βέλτιστο δυνατό βαθμό προστασίας της παράκτιας ζώνης, των ιδιοκτησιών – περιουσιών των δημοτών και τη βιώσιμη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου» τονίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος -  συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Γιάννη Συμεωνίδη, Δημήτρη Μορφακίδη και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Παραλίας, Γιάννη Μέγκα - πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στην έναρξη των παρεμβάσεων προσάμμωσης. 

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι το μεγάλο έργο των  παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στην Παραλία, ένα σύνθετο φαινόμενο που διαχρονικά ταλανίζει την ευρύτερη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε ήδη η κατασκευή του κυματοθραύστη, στο ύψος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου