Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Στοματική υγιεινή: Ποιοι είναι «τσακωμένοι» με την οδοντόβουρτσα και δεν φροντίζουν τον εαυτό τους

Εκπληκτικά μεγάλο ποσοστό των ανδρών δεν πλένουν καθημερινά τα δόντια τους, ενώ ακόμη περισσότεροι είναι αυτοί που δεν ακολουθούν καμία διαδικασία περιποίησης της επιδερμίδας τους

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα έρευνας της OnePoll αναφορικά με τη σχέση που συνδέει τους άντρες με βασικές ρουτίνες περιποίησης και αυτοφροντίδας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένα σημαντικό ποσοστό των ανδρών έχει στην πραγματικότητα κακή σχέση με την καθημερινή περιποίηση του εαυτού του, όπως το τακτικό πλύσιμο των δοντιών ή η φροντίδα της επιδερμίδας, με τους περισσότερους (73%) Gen Z και millennial άνδρες να ομολογούν ότι χρειάζονται κάποιον να τους υπενθυμίζει να ακολουθούν αυτά τα βήματα αυτοφροντίδας.

Ειδικότερα, τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας, που αφορούσε σε 2.000 άνδρες ηλικίας 18-26 και 27-42 ετών, ήταν αποκαλυπτικά, αφού διαπιστώθηκε ότι μόνο το 54% των νεαρών ανδρών βουρτσίζουν τα δόντια τους καθημερινά, με τα ποσοστά να πέφτουν κατακόρυφα όταν επρόκειτο για το πλύσιμο (35%) ή την ενυδάτωση (19%) του προσώπου και τη χρήση οδοντικού νήματος (30%). Οι νέοι άνδρες φαίνεται, επιπλέον, ότι έχουν ανάγκη από κάποιον άλλο να τους επισημαίνει να φροντίσουν για τη φυσική τους κατάσταση (37%), καθώς και τον ύπνο τους (34%).

Αναλύοντας περαιτέρω τα ενδιαφέροντα ευρήματα, προέκυψε ότι το ένα τρίτο (33%) των ερωτηθέντων δεν έχει καθόλου ρουτίνα περιποίησης δέρματος, ενώ το 42% άρχισε για πρώτη φορά να ασχολείται με τη φροντίδα του δέρματος μεταξύ 15 και 17 ετών. Απαντώντας στο τι τους παρακίνησε να φροντίσουν την επιδερμίδα τους, το 50% αποκάλυψε ότι η αιτία ήταν ένα πρώτο ραντεβού, ενώ ένα 48% το ξεκίνημα σε μια θέση εργασίας.

Αναφορικά με το τι κάνουν οι άνδρες στο μπάνιο, αφού όπως φαίνεται δεν κάνουν αυτά που πρέπει, αποκαλύφθηκε ότι περνούν κατά μέσο όρο 20,3 λεπτά διαβάζοντας και 19,1 λεπτά χαζεύοντας στο κινητό. Η περιποίηση του δέρματος ήρθε τρίτη σε κατάταξη (17 λεπτά), με πολλούς άνδρες να παραδέχονται ότι ακολουθούν μια ρουτίνα αυτοφροντίδας χάρη στις συντρόφους τους.

ygeiamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου