Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Σαράντα ένα χρόνια μετά

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

  24 Απριλίου 1982-24 Απριλίου 2023. Συμπληρώθηκαν σαράντα ένα  χρόνια από την ιστορική νίκη σε μπαράζ ανόδου που οδήγησε την ομάδα μπάσκετ του Πιερικού στην τότε πρώτη εθνική κατηγορία.

  Ο Πιερικός επιβλήθηκε στο ουδέτερο γυμναστήριο της Λάρισας του Νέστωρα Θεσσαλονίκης με σκορ  61-57  και αγωνίστηκε την επόμενη χρονιά δυστυχώς για μία και μοναδική φορά στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας. 

  Βλέπετε φρόντισαν κάποια ποδοσφαιρική παράγοντες της δεκαετίας του ογδόντα να αποδυναμώσουν και ουσιαστικά να διαλύσουν την μπασκετική ομάδα, ελέω της υπό δημιουργίας ποδοσφαιρικής ανώνυμης  εταιρείας , καθότι η αξία των καλαθοσφαιριστών του Πιερικού δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητη και τα οικονομικά οφέλη για την ποδοσφαιρική εταιρεία  αρκετά υψηλά. Επιλογές που αμαυρώνουν την αθλητική ταυτότητα της Πιερίας.

  Με αφορμή την ιστορική επέτειο οι αθλητές της ομάδας των αρχών της δεκαετίας του ογδόντα, συναντώνται κάθε χρόνο όπως και φέτος την σημαντική για την καριέρα τους ημέρα, αναπολούν τις στιγμές, κρατούν ζωντανή την μεταξύ τους φιλία και συνοχή και ασφαλώς σχολιάζουν τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο μπάσκετ της πόλης και ευρύτερα. Μνημονεύουν τους απόντες με τελευταίο τον αείμνηστο έφορο της ομάδας τον επονομαζόμενο Πατριάρχη της Πιερικής καλαθόσφαιρας, έφορο του τμήματος στα χρόνια της δόξας, Αλέξανδρο Τσιώτσιο. Όπως και τον προπονητή των επιτυχιών, επίσης απόντα από τη ζωή, Γεώργιο Αντωνακόπουλο.

Στη φωτογραφία της ομάδας μπάσκετ του Πιερικού 1982-1983, διακρίνονται. Όρθιοι από αριστερά, οι Χοτοκουρίδης, Βελέντζας, Βαφείδης, Παπαπέτρου, Γκοτζαμάνης, Μπουμπουλέντρας. Καθιστοί, Πετρίδης, Καλαντίδης, Νάστος, Μιχαηλίδης. Απουσιάζει από την φωτό ο Γεώργιος Χελιδώνης.

  Στη δεύτερη φωτογραφία το καλάθι λίγο πριν το φινάλε που πέτυχε ο Γεώργιος Πετρίδης και άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού, αλλά και οδήγησε τον Πιερικό στη νίκη. 

 


Στην επόμενη ο προπονητής Γεώργιος Αντωνακόπουλος, αντικείμενο λατρείας από τους φιλάθλους τη στιγμή που επιστρέφει στην Κατερίνη ο πρωταθλητής  Πιερικός.

  Μοναδικές και ωραίες στιγμές που έμειναν ανεξίτηλες στη μνήμη των φιλάθλων. Συγχαρητήρια και στα ώριμα πλέον παιδιά της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Πιερικού που σέβονται και τιμούν το αφήγημά τους. 

  Έτσι απλά. Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε… 

    Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου