Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος σε Πασχαλινή Σύναξη Φοιτητών της ΓΕΧΑ Κατερίνης

Τη Λαμπροτρίτη 18 Απριλίου 2023, περισσότεροι από 40 Φοιτητές καιΝέοι της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης πραγματοποίησαν την καθιερωμένη Πασχαλινή Εκδρομή τους στην Κατασκήνωση «ΦΑΡΟΣ» στη Βροντού Πιερίας, όπου μέσα στο εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εόρτιες ευχές, να παίξουν μπάσκετ και να συναναστραφούν ιδίως με όσους σπουδάζουν σε πιο απομακρυσμένα Πανεπιστήμια, οι οποίοι λόγω των διακοπών βρέθηκαν στην Κατερίνη. 

Ιδιαίτερη χαρά και ευλογία για τους Φοιτητές αποτέλεσε η επίσκεψη του Ποιμενάρχου τους, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος απηύθηνε Πασχάλιεςευχές στους Φοιτητές, 

Να σημειωθεί ότι οι περισσόετεροι από αυτούς διακονούν στην Κατήχηση και στις Κατασκηνώσεις, στελεχώνουν Ψαλτήρια των Ιερών Ναών, είναι Ιερόπαιδεςκαιστέκονται πολύτιμοι αρωγοίστην Ιεραποστολική προσπάθεια για διάδοση του Θείου Λόγου. 

Ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, αφού άκουσε από τους Φοιτητές όμορφα Χριστιανικά τραγούδια, τους διηγήθηκε πραγματικά περιστατικά σχετικά με τις δύσκολες συνθήκες που βίωσαν οι Μικρασιάτες, οι Πόντιοι και οι Θρακιώτες, που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες τους, έπειτα από τη Συνθήκη της Λωζάνης πριν από 100 χρόνια, αλλά και για όσους αναγκάσθηκαν να παραμείνουν στον τόπο τους και έκτοτε να βιώνουν τη δύσκολη και μαρτυρική ζωή του κρυπτοχριστιανού. Καθώς, μάλιστα, πολλοί από τους Φοιτητές αναχωρούν την Τετάρτη 19 Απριλίου για τη Σμύρνη και τα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με εκδρομή που διοργανώνει η Χριστιανική Φοιτητική Δράση Θεσσαλονίκης, τους ευχήθηκε ένα ευχάριστο και ωφέλιμο ταξίδι.

Μέσα σε αυτή την ευχάριστη πνευματική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε ηΠασχαλινή Εκδρομή των Φοιτητώντης Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης, οι οποίοι προσδιόρισαν τις επόμενες συναντήσεις τους για τις εναπομείνασες συνάξεις του Κύκλου Συμμελέτης Αγίας Γραφής, για τη Φοιτητική Κατασκηνωτική Περίοδο 2023 και για το προγραμματισμένο προσκύνημά τους στο Άγιον Όρος.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος κάλεσε τους Φοιτητές να συμμετάσχουν σε Προσκύνημα που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας και στη Διεθνή Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων, στην πόλη Κραϊόβα της Ρουμανίας, στην οποία οι νέοι από την Πιερία θα εκπροσωπήσουν την Εκκλησία της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου