Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Εκκλησιαστική αποστολή απο την Πιερία στην Κωνσταντινούπολη

Εκκλησιαστική Αποστολή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη από 24 έως 27 Απριλίου.

Της Εκκλησιαστικής Αποστολής θα ηγηθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος, ενώ θα συμμετάσχουν Κληρικοί, Μοναχοί, Μοναχές και Συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως (Ιεροψάλτες, Επίτροποι, Εθελοντές των Ιδρυμάτων κ.ά.).

Η Εκκλησιαστική Αποστολή θα λάβει μέρος στην Τελετή της επίσηςΑγιοκατάταξηςενός νεοφανούς Αγίου, του Αγιορείτη μοναχού Γερασίμου ΜικραγιαννανίτηΥμνογράφου, ο οποίος πρόσφατα αναγνωρίσθηκε ως Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Τελετή Αγιοκατάταξης θα γίνει στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου Κωνσταντινουπόλεως, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Έτσι, τα μέλη της Εκκλησιαστικής Αποστολής θα μπορέσουν να λάβουν την ευλογία και να δεχθούν τις ευχές του Πατριάρχη του Γένους.

Με την ευκαιρία αυτή θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα στην Αγια-Σοφιά, και επισκέψεις σε μνημεία και αξιοθέατα της Κωνσταντινουπόλεως και της ευρύτερης περιοχής.

Περισσότερες πληροφορίεςκαι εγγραφές στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (π. Μελέτιος& π. Σάββας, τηλ. 23510 45085, e-mail: mkitrous@hotmail.com).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου