Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Θεοδοσιάδη

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου του ΓΑΣ Σβορώνου στα γραφεία του συλλόγου στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος».

Ο προπονητής της ομάδας μας, Νίκος Θεοδοσιάδης ανέλυσε διεξοδικά τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που προηγήθηκαν για τον ΓΑΣ απέναντι στον ΠΟ Ελασσόνας και στον Εδεσσαϊκό στα οποία οι «κιτρινόμαυροι» απέσπασαν τέσσερις βαθμούς που τους έφεραν μία ανάσα από την εξασφάλιση της παραμονής και αναφέρθηκε στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα για τη φετινή σεζόν, αυτόν κόντρα στον ΔωτιέαΑγιάς όπου ακόμα και με ισοπαλία ο ΓΑΣ Σβορώνου «κλειδώνει» και μαθηματικά το στόχο του, τονίζοντας πως η ομάδα του θα δώσει τα πάντα για τη νίκη προκειμένου να ευχαριστήσει το φίλαθλο κοινό που στήριξε σε μεγάλο βαθμό την φετινή προσπάθεια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Θεοδοσιάδης:

“Καλησπέρα. Λόγω των εορτών δεν είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε οπότε να ευχηθώ σε όλους σας Χριστός Ανέστη, σε εσάς και στις οικογένειές σας και σε όλο τον κόσμο. Και όσον αφορά το σύλλογο να ευχηθώ να συνεχίσει να εξελίσσεται και στο μέλλον να πετυχαίνει όλο και περισσότερες επιτυχίες. 

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, μεσολάβησαν δύο παιχνίδια πάρα πολύ καθοριστικά και κρίσιμα, παιχνίδια που ξέραμε ότι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολα γιατί παίζαμε με αντιπάλους οι οποίοι στην ουσία παίζανε την ύπαρξή τους, την παραμονή τους στην κατηγορία. Και μιλάω και για το παιχνίδι μέσα στην Ελασσόνα και για το παιχνίδι μέσα στον Εδεσσαϊκό. Μιλάμε για δύο πανομοιότυπα παιχνίδια τα οποία οι δικοί μου ποδοσφαιριστές τα αντιμετώπισαν με την δέουσασοβαρότητα και με την αγωνιστική πειθαρχεία που χρειαζόταν αυτά τα παιχνίδια, με την ψυχική θέληση και τη δύναμη και φυσικά με τον τακτικό προσανατολισμό. Τα παιδιά αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια γιατί σε δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις που ήταν πολύ κρίσιμες, παρουσιάστηκαν όπως ακριβώς θα ήθελα εγώ να είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

Όσον αφορά το πρώτο παιχνίδι στην Ελασσόνα θεωρώ ότι ήμασταν σε όλη τη διάρκεια του ματς καλύτεροι από τον αντίπαλο. Αποφασίσαμε να δώσουμε τη μπάλα στον αντίπαλο και να εκμεταλλευτούμε το άγχος και την πίεση γιατί είχε ως μοναδικό στόχο τη νίκη και από εκεί και πέρα με γρήγορο transition να εκμεταλλευτούμε τα κενά που ξέραμε ότι θα αφήσει ο αντίπαλος ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα. Δυστυχώς ενώ ήμασταν πάρα πολύ καλοί στο ένα κομμάτι και μιλάω για την οργανωμένη άμυνα όπου δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να μας δημιουργήσει κινδύνους, όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι δεν είμαι ευχαριστημένος γιατί μας έλειπε μία ποιοτική πάσα, μας έλειπε μια κίνηση ενός τρίτου παίκτη για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις φάσεις ώστε να προκαλέσουμε περαιτέρω πρόβλημα στον αντίπαλο. Και καταλαβαίνετε πως αν πετύχεις γκολ με αυτές τις ομάδες, είναι πιο εύκολο μετά να διαχειριστείς το παιχνίδι και να το κάνεις και πιο εύκολο ακόμα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω πως όσο κυλούσε ο χρόνος κυλούσε υπέρ μας και η αλήθεια είναι ότι βρήκαμε και δύο φάσεις όπου θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα τέρμα και στην περίπτωση του Αλεξίου και στην περίπτωση του Μακράκη  και θεωρώ ότι μας ακυρώθηκε και ένα πεντακάθαρο γκολ στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού. Δε γίνεται να μπαίνει αυτογκόλ και να ακυρώνεται ως οσφαίντ. Αλλά αυτή ήταν η εξέλιξη και πήραμε έναν υπερπολύτιμο βαθμό.

Τώρα όσον αφορά το παιχνίδι της Μεγάλης Τετάρτης ήταν ένα πανομοιότυπο παιχνίδι με μία ομάδα που και αυτή ήθελε μόνο νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Το διαφορετικό ήταν το ότι ενώ είχαμε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο στην Ελασσόνα, στην Έδεσσα είχαμε ένα πάρα πολύ κακό γήπεδο και δε μπόρεσαν και οι δύο ομάδες να παίξουν το ποδόσφαιρο που μπορούν γιατί και ο Εδεσσαϊκός έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ειδικά μεσοεπιθετικά οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να σου δημιουργήσουν προβλήματα. 

Παρόλα αυτά ενώ είχαμε πάρα πολύ καλή προσέγγιση στο παιχνίδι και βγήκαμε πάρα πολύ καλά στο πρώτο 20λεπτο, δυστυχώς στις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν και με τον Κυρτέγο το δοκάρι και με τον Μακράκη το τετ-α-τετ δεν ευτυχήσαμε να προηγηθούμε και κύλησε το ημίχρονο σε αυτό το μοτίβο. Ούτε ο αντίπαλος μας απείλησε, ήμασταν καλά οργανωμένοι στο αμυντικό κομμάτι και πήγε το ημίχρονο στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ είπα στα παιδιά ότι πρέπει να προσέξουμε το πρώτο 20λεπτο που είναι καθοριστικό, δεν ήμασταν καθόλου καλοί στο διάστημα 45’-65’. Κάναμε πολλά αβίαστα λάθη, δεν είχαμε ηρεμία στο παιχνίδι μας, είχαμε έναν αδικαιολόγητο πανικό και ο αντίπαλος βρήκε μία-δύο φάσεις και εκεί νομίζω πως σταθήκαμε τυχεροί γιατί σε αυτά τα παιχνίδια ξέρετε μετράει ποιος θα προηγηθεί. Εκεί αντέδρασε πολύ καλά ο Χάμος σε μία διπλή επέμβαση, μας κράτησε μέσα στο παιχνίδι και μετά από εκείνο το διάστημα αυτό μας ξύπνησε. Πήραμε μέτρα στο γήπεδο, ήμασταν πολύ καλοί στις προσωπικές μονομαχίες, παίρναμε πρώτες και δεύτερες μπάλες και ευτυχήσαμε να πετύχουμε ένα πολύ ωραίο τέρμα με τον Σπύρο Μακράκη και εκεί καταλαβαίνετε πως από τη στιγμή που βάζεις το πρόβλημα στον αντίπαλο ο οποίος παίζει τη ζωή του, νομίζω ότι έτσι γίνεται πιο εύκολο το παιχνίδι. 

Πετύχαμε και ένα δεύτερο πολύ ωραίο γκολ με τον Χρήστο Αλεξίου και εκεί ουσιαστικά καθαρίσαμε το παιχνίδι και πήραμε τρεις πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια. Τα συγχαρητήρια τα αξίζουν οι ποδοσφαιριστές, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, παρουσίασαν έναν χαρακτήρα και μία αποφασιστικότητα, μια αυτοπεποίθηση που χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια. Τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για αυτές τις δύο εμφανίσεις και για το γεγονός ότι η ομάδα είναι πλέον πάρα πολύ κοντά στο στόχο. 

Ελπίζουμε να κερδίσουμε την Κυριακή στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον ουραγό της βαθμολογίας, τον ΔωτιέαΑγιάς μέσα στην έδρα μαςκαι να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή και από εκεί και πέρα να στοχεύσουμε στο παιχνίδι με την Καστοριά, να κάνουμε δύο νίκες και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα. 

Το θετικό είναι ότι επανέρχεται ο Κυπαρίσσης από την τιμωρία του, μας είχε λείψει τις δύο αυτές αγωνιστικές αλλά επειδή έχω εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά είδατε ότι και τα παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν, βοήθησαν και κάλυψαν το κενό ενός πολύ σημαντικού παίκτη. Δεν έχουμε προβλήματα ούτε τραυματισμών, ο Λαγδάρης με τον Καραγκούνη έχουν μπει στο κανονικό πρόγραμμα και όλοι είναι στη διάθεση για να παρουσιαστούν έτοιμοι στον αγώνα της Κυριακής, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να πετύχουμε και μαθηματικά το στόχο που είχε θέσει η ομάδα στην αρχή του πρωταθλήματος”.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει άγχος ή ανυπομονησία για το παιχνίδι της Κυριακής στο οποίο ο ΓΑΣ με βαθμό εξασφαλίζει μαθηματικά την παραμονή:

“Νομίζω πως το άγχος πάντα υπάρχει σε ένα παιχνίδι. Το άγχος βέβαια το θετικό. Τα παιδιά θέλουν επειδή είναι και το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανταμείψουν και το φίλαθλο κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο, για τη στήριξη που είχαμε όλη τη χρονιά και νομίζω πως αυτό ήταν και το μυστικό στην πραγματικά εκπληκτική πορεία που κάναμε φέτος. Διοίκηση, παίκτες και κόσμος, όλοι μαζί πετύχαμε κάτι εξαιρετικό για την ομάδα στην πρώτη χρονιά σε αυτή την πολύ δύσκολη κατηγορία και νομίζω πως περισσότερο με ανυπομονησία και όχι με άγχος περιμένουμε αυτό το παιχνίδι. Να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και μετά να πάμε στην Καστοριά για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με μία ακόμα νίκη και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Σε ερώτηση για το ποια από τις ομάδες που κινδυνεύουν πιστεύει ο ίδιος ότι βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση:

“Αυτή τη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση για τις πέντε ομάδες, τώρα πάμε για τον χειρότερο έκτο. Και εκεί γίνεται μάχη, από τις πέντε ομάδες είναι πολύ δύσκολο για μένα να τα καταφέρει κάποια, κάποιες ελπίδες έχουν ο Εδεσσαϊκός και η Ελασσόνα και θα τις εξαντλήσουν. Αυτή τη στιγμή η Κρηστώνη έχει 31, η Καστοριά 32 άρα είναι λιγοστές οι ελπίδες. Αυτή η θέση παίζεται νομίζω μεταξύ της ΑΕΠ, της Καστοριάς και της Κρηστώνης. Έχουν δύσκολα παιχνίδια και οι τρεις ομάδες, μάλιστα η ΑΕΠ με την Καστοριά παίζουν μεταξύ τους τώρα την Κυριακή και θα είναι ένα παιχνίδι το οποίο θα καθορίσει πάρα πολλά πράγματα για τη συνέχεια και θα παιχτούν πολλά μέχρι την τελευταία Κυριακή. Πάντως η ουσία είναι ότι ήταν ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Να φανταστείτε ότι ο 2ος με αυτόν που κινδυνεύει αυτή τη στιγμή, η διαφορά τους είναι πολύ μικρή και αυτό δείχνει και το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς όλες οι ομάδες πήγαν χέρι-χέρι. Στο τέλος μόνο, στο δεύτερο γύρο δεν άντεξε ο ΔωτιέαςΑγιάς, όλες οι ομάδες το πάλεψαν μέχρι το τέλος”.  

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου