Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Φεστιβάλ γκολ στο Δίον, 4-4 ο Δίας απέναντι στην Ακαδημία Πλαταμώνα

Έπειτα από μία πανδαισία επιθετικού ποδοσφαίρου, Δίας Δίου και Ακαδημία Πλαταμώνα αποθέωσαν το άθλημα καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 4-4 στο γήπεδο του Δίον σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική των playoff της Α' ΕΠΣ Πιερίας.

Οι δύο ομάδες προσέφεραν το παιχνίδι της χρονιάς στο φίλαθλο κοινό που βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου μας αποζημιώνοντας ακόμα και τον πιο απαιτητικό θεατή, ενώ αυτή η ισοπαλία αποτελεί την πιο ευρεία σε έκταση «μοιρασιά» στη φετινή Α’ κατηγορία, με τους δύο μονομάχους να επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα μας κατόρθωσε να προηγηθεί με αέρα δύο τερμάτων χάρη σε δύο πανομοιότυπα γκολ όταν αρχικά ο Παγωνίδης και έπειτα ο Μανίκας πέρασαν δύο εξαιρετικές κάθετες μεταβιβάσεις στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας βγάζοντας τον Καλαμπάκα σε θέση τετ-α-τετ και ο έμπειρος φορήταν εύστοχος και στις δύο περιπτώσειςβρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα στο 8’ και στο 10’. Στο 28 η Ακαδημία ξαναμπήκε στο ματς όταν μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δ. Κατέλα μείωσε σε 2-1το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο μεσοδιάστημα χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, με την ομάδα μας να έχει ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Γκεβρεκη, ο οποίος αποσόβησε ορισμένα σίγουρα γκολ, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσε να γίνει και το 3-1, όταν σε μια υποδειγματική αντεπίθεση του Δία, ο Καλαμπάκας έβγαλε παράλληλη πάσα στον Μότσια ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το δοκάρι. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (46’) η ομάδα του Πλαταμώνα ισοφάρισε στην πρώτη φάση εκμεταλλευόμενη μία ολιγωρία στην άμυνα του Δία καιο Κατέλαςβρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, πέρασε και τον Γκεβρέκη και έφερετην παρτίδα σε ισορροπία κάνοντας το 2-2. Στο 67’ο Καλαμπάκας έβαλε ξανά το Δία σε θέση οδηγού ότανμε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά εντός περιοχής πέτυχε το 3-2 αλλά και το προσωπικό του χατ-τρικ!

Οι «νότιοι» ισοφάρισανστο 69’ με κοντινό πλασέ του Δ. Κατέλαμετά από διπλή επέμβαση του Γκεβρέκη γράφοντας το 3-3, με τον Δία από την πλευρά του να ξαναπαίρνει κεφάλι στο σκορ στο 70’ έπειτα από αυτογκόλ του Σκαμαγκά μετά από σέντρα στην μεγάλη περιοχή για το 4-3.

Ωστόσο η ομάδα του Γιάννη Κωνσταντινίδη είχε την τελική απάντηση λίγο πριν το φινάλε του αγώνα καθώς στο 90’ ο Χατζηλαδάςμε απευθείας εκτέλεση φάουλνίκησε τον Γκεβρέκη διαμορφώνοντας το τελικό 4-4!

Με αυτή την ισοπαλία ο Δίας Δίου έφτασε τους 36 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόνος στην 5η θέση του πίνακα με έναν βαθμό πάνω από την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης. Την προσεχή Τετάρτη (26/4) η ομάδα μας αγωνίζεται στον Κολινδρό απέναντι στην Αναγέννηση για την 4η αγωνιστική των playoffτης Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Μέγας με α’ βοηθό τον κ. Χατζηγιάννη και β’ βοηθό τον κ. Ραντάνι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Γκεβρέκης (88’ Καραίσκος), Πείδης, Αλεξανδρίδης, Βούλγαρης,Χ.Καραθάνος, (74’ Γκίνας), Ζώβληκας, Ν.Καραμήτρος, Καλαμπάκας (74’ Λαφατζής), Μότσιας, Παγωνίδης, Μανίκας (90’ Ξανθόπουλος).

Ακαδημία Πλαταμώνα (Γιάννης Κωνσταντινίδης): Κούσιας,Ν.Κατέλας,Μπατζέλας (70’ Ζιάκας), Σκαμαγκάς, Μήτρας, Χατζηλαδάς,Θεοδοσιάδης,Ταντής, Δ.Κατέλας (80’ Μανώλας), Κατσαρός, Παυλίδης (88’ Γαλάνης)

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου