Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου - ΠΟ Ελασσόνας 2-1 Κλείδωσε και μαθηματικά την παραμονή του

 Ο Εθνικός Ν. Κεραμιδίου νίκησε χθες 2-1 την Ελασσόνα στο γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου, σε αναμέτρηση για την 24η αγωνιστική του 2ου ομίλου του και κλείδωσε και μαθηματικά την παραμονή του στην Γ' Εθνική κατηγορία.

Η ομάδα της Πιερίας έφτασε στην επικράτηση χάρη σε γκολ των Ζουκάν στο 11′ και Σεχολάρι στο 72′ ενώ οι Ελασσονίτες που πλέον διατηρούν μόνο μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή, μείωσαν στο 90'+3′ με φάουλ του Κούκου.

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, ο Εθνικός έφτασε τους 38 βαθμούς και “έπιασε” στη 2η θέση τον ΑΟ Χανιώτης, ενώ μαζί τους στους 38 βαθμούς βρίσκεται και ο Πιερικός, τον οποίον οι Κεραμιδιώτες θα αντιμετωπίσουν στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας.

Στην τριπλή ισοβαθμία υπερτερεί ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, 3ος είναι ο ΑΟ Χανιώτης και 4ος ο Πιερικός.

Ο Εθνικός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε το καλό του ξεκίνημα ανοίγοντας το σκορ στο 11′ με σουτ του Ζουκάν στην κίνηση έπειτα από ωραία ενέργεια του Τουλίκα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά το ημίωρο ωστόσο δε μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τα καρέ του Τσιλεγκερίδη ενώ το ίδιο ανεπαρκείς επιθετικά υπήρξαν και στο πρώτο μισό του β' μέρους οπότε και είχαν την πρωτοβουλία.

Αντίθετα, ο Εθνικός ήταν αυτός που έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 72′ όταν ο Κριεμάντι πρόλαβε και κράτησε τη μπάλα εντός περιοχής και την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Σεχολάρι που με πλασέ έγραψε το 2-0.

Το μόνο που κατάφερε ο ΠΟ Ελασσόνας ήταν να μειώσει σε 2-1 με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κούκου στο 90'+3′, γκολ που όμως δε μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα.


ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Στο 7′ διαγώνιο σουτ του Σεχολάρι από δεξιά, δεν προβληματίστηκε ο Γούπος

Στο 11′ ο Ζουκάν με δυνατό σουτ στην κίνηση απο το υψος του πέναλτι μετα απο ωραία ενέργεια και πάσα του Τουλίκα από αριστερά κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Γούπου κάνοντας το 1-0 για τον Εθνικό.

Στο 19′ ο Κωτσιαρίδης αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή έβγαλε μακρινή πάσα στον Σεχολάρι ο οποίος δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων δε μπόρεσε να βρει τη μπάλα με αποτέλεσμα αυτή να φύγει άουτ.

Στο 28′ κούρσα και σέντρα του Νταμπώση από αριστερά, μπλόκαρε προ του Κυρίτση ο Τσιλεγκερίδης.

Στο 32′ σουτ του Νταμπώση έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε αρκετά πάνω από την εστία του Τσιλιγκερίδη.

Στο 40′ σέντρα του Κυρίτση από δεξιά, κεφαλιά του Καραγκούνη, μπλόκαρε ο Τσιλεγκερίδης.

Στο 58′ ατομική ενέργεια και σέντρα σουτ του Κυρίτση από αριστερά, μπλόκαρε ο Τσιλεγκερίδης.

Στο 62′ μακρινό σουτ του Περγκιόνι, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Τσιλεγκερίδη.

Στο 66′ μετά από εκτέλεση φάουλ των φιλοξενούμενων η μπάλα έφτασε στον Κούκο που έκανε το δυνατό σουτ το οποίο κατέληξε σε σώματα αμυντικών και κατέληξε κόρνερ που πέρασε χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 72′ ο Κριεμάντι κράτησε τη μπάλα εντός περιοχής και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Σεχολάρι ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή “εκτέλεσε” τον Γούπο, κάνοντας το 2-0 για τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου.

Στο 76′ σουτ του Περγκιόνι μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Τσιλεγκερίδη.

Στο 77′ μετά από λάθος συνεννόηση της άμυνας του Εθνικού, ο Περγκιόνι έγινε κάτοχος της μπάλας και προσπάθησε από κοντά να νικήσει τον Τσιλεγκερίδη, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων κράτησε το μηδέν.

Στο 90'+3′ ο Κούκος με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από αρκετά πλάγια, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιλεγκερίδη, μειώνοντας σε 2-1.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Δημήτριος Μαργιόλας της ΕΠΣ Καρδίτσας με βοηθούς τους κ.κ Ιωάννη Τραντά της ΕΠΣ Αθηνών και Αχιλλέα Τόσκα της ΕΠΣ Ξάνθης.

4ος διαιτητής ήταν ο κ. Νικόλαος Κουτρομάνος της ΕΠΣ Καρδίτσας και παρατηρητής ο κ. Απόστολος Προδαφίκας της ΕΠΣ Μακεδονίας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ

Τσιλεγκερίδης, Κόλα, Λαμπίρης (79′ Παπαδόπουλος Π.), Γκιώνης, Καρτσαμπάς, Δαλαμήτρας (71′ Συμεωνίδης), Κωτσιαρίδης (52′ Μπατζώνης), Ζουκάν, Σεχολλάρι, Κρυεμάδι (79′ Τρούμπαλος), Τουλίκας (46′ Μιχαηλίδης).

ΠΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Γούπος, Νταμπώσης, Τσάτσος, Περτζιόνι, Κοντοθανάσης, Γκαμπέτας (63′ Ιγγλέζος), Κυρίτσης, Μουλτσιάς, Καραγκούνης, Φράνσις (46′ Κούκος), Κακάμης (76′  Καραμούλας).

olympiobima.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου