Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Ο Δίας τις ευκαιρίες, η ΠΑΕ Ποντίων τη νίκη (1-0)

Αδυνατώντας να αξιοποιήσει τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δίας Δίου γνώρισε την ήττα με 1-0 από την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης στο «Θεόδωρος Παπαδόπουλος» στην πρεμιέρα των playoffτης Α’ ΕΠΣ Πιερίας, μπαίνοντας με το …αριστερό στο νέο μίνι πρωτάθλημα.

Πραγματοποιήθηκε μία αναμέτρηση στην οποία το «στείρο» και «άγονο» πρώτο ημίχρονο, έδωσε τη θέση του σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και με γρήγορο ρυθμό δεύτερο 45λεπτο, με την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης να ανοίγει το σκορ στο 50ο λεπτό με την κεφαλιά του Καραφουλίδη και τον Δία από εκείνο το σημείο και ύστερα να κυριαρχεί κατά κράτος μέσα στον αγωνιστικό παίρνοντας τα ηνία του αγώνα και χάνοντας πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για γκολ τις οποίες όμως δεν κατάφερε να τις εξαργυρώσει, γνωρίζοντας έτσι μία άδικη με βάση την εικόνα του αγώνα ήττα.

Στο πρώτο μέρος δεν υπήρξε τίποτα το άξιο αναφοράς, με τους δύο μονομάχους να προσπαθούν μεν να φτιάξουν το παιχνίδι τους, αλλά να αδυνατούν να παράξουν σημαντικές τελικές προσπάθειες απέναντι από τις δύο εστίες. Κορυφαία στιγμή σε αυτό το ημίχρονο αποτέλεσε η φάση του 45ου λεπτού στην οποία οι γηπεδούχοι φλέρταραν με το 1-0 με το πλασέ του Σειταρίδη το οποίο εξουδετέρωσε ο Γκεβρέκης.

Στο δεύτερο ημίχρονο το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων (50’) με σκόρερ τον Καραφουλίδη άνοιξε το παιχνίδι, με τον Δία από εκείνο το σημείο να παίρνει πολλά μέτρα στο γήπεδο και να αρχίζει έναν «βομβαρδισμό» επιθέσεων. Η ομάδα του Παναγιώτη Σαρπότα έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με το δοκάρι του Χρήστου Καραθάνου στο 47’, με τον Βούλγαρη στο 60’, τον Μανίκα στο 64’, τον Καραμήτρο στο 73’ αλλά και μία σπουδαία διπλή φάση στο 88’ με πρωταγωνιστές τους Λαφατζή και Καραμήτρο. 

Με αυτή την ήττα ο Δίας πλέον ισοβαθμεί με την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης στους 35 βαθμούς αλλά υπερτερεί στην ισοβαθμία έχοντας το 2/2 στα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας έναντι των σημερινών του αντιπάλων. 

Επόμενη αναμέτρηση για τον Δία Δίου την Μεγάλη Τετάρτη (12/4) κόντρα στον Βατανιακό στο γήπεδο του Δίον.

Στο 45’ μετά από λάθος του Καλουσίδη ο Σειταρίδης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και βγήκε σε θέση τετ-α-τετ απέναντι στον Γκεβρέκη, πλάσαρε με το δεξί αλλά ο γκολκίπερ του Δία με επέμβαση με τα πόδια κράτησε το μηδέν.

Στο 47’ ο Χρήστος Καραθάνος επιχείρησε σέντρα σουτ από την αριστερή πλευρά με το αριστερό πόδι, με τη μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι.

Στο 50’ μετά από σέντρα του Κατσιούλη από τα δεξιά, ο Καραφουλίδης έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Δία και έστειλε τη μπάλα στην γωνία του εστίας του Γκεβρέκη πετυχαίνοντας το 1-0.

Στο 60’ ο Χρήστος Καραθάνος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βούλγαρης με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 63’ ο Χρήστος Καραθάνος μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα προς τη μικρή περιοχή εκεί όπου ο Συλεούνης πήρε … τη μπουκιά από το στόμα του Μανίκα προλαβαίνοντάς τον την τελευταία στιγμή. 

Στο 64’ ο Μανίκας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ με το δεξί εξωτερικό στέλνοντας τη μπάλα για λίγα εκατοστά άουτ.

Στο 73’ ο Νίκος Καραμήτρος με προσωπικό «σόλο» διήνυσε πολλά μέτρα με τη μπάλα, πάτησε περιοχή και εκτέλεσε με ψηλοκρεμαστό τελείωμα στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από τα γκολπόστ.

Στο 81’ ο Χρήστος Καραθάνος εκτέλεσε από πολύ μακρινή απόσταση το φάουλ, με τον Συλεούνη να κάνει ασταθή επέμβαση και να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 86’ ο Κουκουνάρας «έσπασε» το οφσάιντ βγαίνοντας την πλάτη της άμυνας του Δία και από θέση τετ-α-τετ εκτέλεσε με το δεξί τον Γκεβρέκη αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 88’ μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του Δία, Καραμήτρος και Λαφατζής δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε δύο χρόνους.

Στο 90+3’ ο Μανίκας σούταρε με το δεξί εκτός περιοχής με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Ντασιόπουλος με α’ βοηθό την κα. Β. Τσικλητάρη και β’ βοηθό τον κ. Σαλτσίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης (Αστέριος Γιώτσας) : Συλεούνης, Γιώτσας, Κυλώνης (70’ Κουκουνάρας), Μουρατίδης, Καζακλάρης (52’ Μ.Σειταρίδης),Κατσιούλης, Καραφουλίδης (70’ Σαλδής),Α.Σειταρίδης (52’ Μαλάσι), Ανυφαντής, Μανουσαρίδης (58’ Σεριακίδης),Παπαγιάννης.

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Γκεβρέκης, Πείδης (46’ Μανίκας), Αλεξανδρίδης, Βούλγαρης (79’ Λαφατζής), Καλουσίδης, Σιαμάγκας (46’ Κουντούρης), Ζώβληκας (69’ Α.Καραθάνος), Χ.Καραθάνος, Καλαμπάκας (61’ Ν.Καραμήτος), Παγωνίδης, Μότσιας.


Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου