Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ και ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔIΣΤΗ (BLS/AED)”, από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΠΤ Ε.Ε.Σ. Κατερίνης

Υλοποιήθηκε από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, το Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ και ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔIΣΤΗ (BLS/AED)” στο προσωπικό της Βιομηχανίας Μονωτικών Δομικών, RAVAGO HELLAS M.A.B.E.E.

Συνολικά εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν τριάντα οκτώ (38) άτομα, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό της εταιρείας.  Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε σε δύο γκρουπ των δεκαεννέα ατόμων, από τους Εκπαιδευτές του Τμήματος κ. Οικονόμου Ναούμ και κα. Χαλκίδου Γεωργία.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης ήταν διάρκειας 6 ωρών και οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική εφαρμογή της Kαρδιοαναπνευστικής Aναζωογόνησης και στη χρήση Aυτόματου Eξωτερικού Aπινιδιστή σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδιστές. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια  με ασφάλεια, σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής συμβεί σε ένα συνάνθρωπό τους ή σε ένα δικό τους άνθρωπο, μέχρι να έρθουν οι  αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια στη διοίκηση της εταιρείας RAVAGO HELLAS M.A.B.E.E. για την ουσιαστική αυτή πρωτοβουλία της να εκπαιδεύσει το προσωπικό της,  η οποία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα εφαρμογής σε όλες τις εταιρείες με μεγάλο αριθμό εργαζομένων και σχετικό υψηλό δείκτη επικινδυνότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου