Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Μνήμες του παρελθόντος!

Του Γιώργου Καρανικόλα

Την περίοδο 2001-02 ο υπογράφων δεν συμμετείχε στο Διοικητικό συμβούλιο του Αιγινιακού και με την ιδιότητα του Παρατηρητή αγώνων ποδοσφαίρου τόσο του τοπικών πρωταθλημάτων, όσο και της Δ' εθνικής κατηγορίας ασκούσε τα καθήκοντα του, για λογαριασμό της ΕΠΣ Πιερίας. 

Τη χρονιά εκείνη η ομάδα του Αιγινίου με Πρόεδρο τον Κώστα Παραλυκίδη, σημερινό Αντιδήμαρχο του Δήμου Πύδνας- Κολινδρού και με Γενικό αρχηγό τον  αείμνηστο κορυφαίο παράγοντα του Αιγινιώτικου ποδοσφαίρου Γιάννη Παραλυκίδη, έχοντας στην τεχνική ηγεσία την παλιά δόξα του Αιγινιακού και Πιερικού Σωτήρη Χατζηγιοβάνακη ανέβηκε στη Δ' εθνική κατηγορία στους αγώνες κατάταξης . 

Οι κυανόλευκοι τερμάτισαν δεύτεροι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ένωσης μας και αγωνίστηκαν στην τελική φάση των μπαράζ με τον Εθνικό Κατερίνης, με πλεονέκτημα έδρας .


Η σειρά των αγώνων και τα αποτελέσματα ήταν : Αιγινιακός- Εθνικός 0 - 0, Εθνικός - Αιγινιακός 2 - 0,

Αιγινιακός-Εθνικός 3 - 0 με γκόλ του Νίκου Μπαμπέτα, Παύλου Προβατίδη και του αείμνηστου Κώστα Σερδάρη (Μπονόβας ) .

Να σημειώσουμε ότι την άνοδο εκείνη τη σεζόν κέρδισε και ο Ατρόμητος Κατερίνης ( Ίσως η μοναδική φορά που ανέρχοταν δύο ομάδες στην ανώτερη κατηγορία ), σε βάρος του Πρωτοπόρου Κεραυνού Μακρυγιάλου .

Φωτογραφικό αρχείο:

Γιώργου Καρανικόλα


1) : Ο Γιώργος Καρανικόλας (πίσω στη φωτό ), ως Παρατηρητής του αγώνα της 2ης αγωνιστικής μέρας Αιγινιακός- Πίνδος Άνω Αγιάννη ( 1-1), προσπαθεί να ηρεμήσει τον Γιάννη Παραλυκίδη, βασικό συντελεστή της σπουδαίας επιτυχίας .

2) : Ο Γιάννης Φιρινίδης " φύλακας άγγελος " της εστίας του Αιγινιακού ( δεξιά ), την εποχή εκείνη.

Στη φωτό ο Αντιπρόεδρος του " ΤΑΠ Αιγινιακός " Γιώργος Καρανικόλας του δίνει ανθοδέσμη στο φιλικό της ομάδος του Αιγινίου με τον Ηρακλή το καλοκαίρι του 2012, στον οποίο έπαιζε τότε ο εξαιρετικός πορτιέρο .

3) : Ο Κώστας Κοντόπουλος (αριστερά) με τον υπογράφοντα, απουσίαζαν αμφότεροι ... στην επίτευξη της ανόδου για τη Δ' εθνική κατηγορία, αφού ο μεν  αρχηγός είχε μετακομίσει στον ΓΑΣ Σβορώνου, ο δε Καρανικόλας ασχολείτο με την ΕΠΣ Πιερίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου